Slovan bude trénovať Josef Augusta

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Tajnička je vyriešená! Hokejový Slovan povedie v novej sezóne Josef Augusta. Český kormidelník nahradí vo funkcii svojho krajana Miloša Říhu, ktorý odišiel do ruského Chimiku Voskresensk.

Augusta podpísal zmluvu na jeden rok s opciou na ďalší. „Záujem Slovana ma veľmi potešil. Je to veľký klub so slávnou tradíciou, takže keď sa funkcionári ozvali, dlho som neváhal. Belasí majú dobré meno aj v Európe a ja sa pokúsim, aby sa mu darilo čo najviac a aby splnil očakávania, ktoré sú v jeho prípade vždy len tie najväčšie.“

Keďže mužstvo v prvej často prípravy neviedol, s kádrom ho zoznámil asistent Miroslav Miklošovič. „Istý prehľad o hráčoch a o celkovom zložení tímu som mal. Nebránim sa však ďalšimu posilneniu, preto som už rozprával s niektorými hráčmi z českej ligy, ktorí boli voľní a ktorí by Slovanu pomohli.“

Päťdesiatosemročný rodák z Havlíčkovho Brodu má na svojom konte viacero úspechov. S českou reprezentáciou získal v rokoch 2000 a 2001 tituly majstrov sveta, rok predtým bol na MS v Nórsku, pre Čechov zlatých, asistentom. Klubové úspechy sa viažu k dávnejšiemu obdobiu. V roku 1991 získal titul s Duklou Jihlava, v roku 1994 s Olomoucom. Naposledy pôsobil v Havířove a v Havlíčkovom Brode ako tréner dorastu a poradca. V spoločnej reprezentácii odohral 100 zápasov a strelil 24 gólov, vo svojej vitríne má aj osem titulov zo spoločnej ligy.

„Josef Augusta je skúsený a kvalitný tréner, verím, že nám pomôže predĺžiť víťaznú sériu,“ doplnil generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

Páčil sa vám článok?