Fanúšikovia dostihov sa môžu tešiť na Turf-gala, pôjde o 3,5 milióna korún

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Tomu sa povie motivácia! V nedeľu sa uskutoční už 27. medzinárodný dostihový míting Turf-gala a hoci nejde o okrúhly ročník, milovníci koní i samotní majitelia a chovatelia sa majú na čo tešiť. V hre je pekný balík peňazí - presne 3 587 000 Sk aj so špeciálnymi motivačnými bonusmi pre domáce stajne a chovateľov.

V nedeľu 5. júna sa teda bude na čo pozerať. Postará sa o to 124 prihlásených koní zo siedmich krajín - Nemecka, Rakúska, Maďarska, Poľska, zo Slovinska, Česka a zo Slovenska.

Zaujímavý je aj pohľad na jednotlivé dostihy. O vytrvaleckú Veľkú cenu Slovenska (2400 m, podľa dotácie hlavný bod popoludnia - na rozdelenie čaká 1,05 milióna korún), šprintérsku Cenu Ministerstva pôdohospodárstva SR (1200 m) a strednotratiarsku Cenu Scottsh Rifla (1800 m) sa nezabudli uchádzať obhajcovia Tankred (tunajší Kôň roka 2003 sa môže pochváliť petržalským čistým štítom po ôsmich štartoch, trojnásobný rekordér oválu Scyris (15. mája zvládol adekvátne dlhú Prípravnú cenu za expresných 1:09,36) a populárny Tribal Instinct.

Súboje najostrejšie sledovanej vekovej skupiny, čiže trojročiakov, znova stanovia stredoeurópskych generačných lídrov úvodu sezóny. Na Starohájskom kritériu (2000 m) by mohol potešiť patriotov Rosensturm (22. mája Veľká jarná cena v top-čase dráhy 1:42,94 na 1700 m) zo stajne Patrik bratislavského rodáka Petra Šedivého. Cena Arvy (1800 m) pre nežné pohlavie prilákala hrdinky klasických Jarných cien kobýl pri Dunaji i Vltave - rakúsku Geishu Lady a českú Ecologically Right.

Najrešpektovanejšími avizovanými konskými hviezdami nedele sú však dvaja členovia chýrnej krefeldskej prípravky kouča Maria Hofera a širšej kontinentálnej špičky: neúnavný Longridge a výbušný Glad to be Fast.

Samozrejme, Turf-gala zďaleka nie je akciou iba pre skalných. Bohatý sprievodný program tvoria napríklad žrebovanie lístkov (vstupné 50 Sk, dôchodcovia, študenti a vojaci 20 Sk, deti do 10 rokov zadarmo) o hodnotné ceny, súťaž o najoriginálnejšiu dámu v klobúku, autogramiády osobností verejného, kultúrneho a športového života, celebrít a missiek, vystúpenia mažoretiek a tanečných i hudobných skupín, prezentácie drezúry i štvorzáprahu lipicánov z Národného žrebčína Topoľčianky či bezplatné vozenie na poníkoch a ďalšie lákadlá pre neskôr narodených divákov.

Páčil sa vám článok?