V Slovane majú „cestovateľa“

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Zatiaľ čo v prípade trénera Říhu je už takmer isté, že odchádza do Chimiku Voskresensk, na domáci ľad sa funkcionári Slovana snažia pritiahnuť čo najviac zaujímavých hráčov pre budúcu sezónu.

Najskôr predĺžili kontrakt s útočníkom Nemčickým, s ktorým podpísali zmluvu až do konca budúcej sezóny (Nemčický v minulej sezóne odohral 48 zápasov, strelil v nej 16 gólov a dosiahol desať asistencií). Jeho novými spoluhráčmi budú obranca Sloboda a útočník Míka. V druhom prípade ide o hráča Třinca, v minulosti draftovaného tímom NHL New York Islanders. Míka sa v najprestížnejšej hokejovej súťaži objavil iba trikrát a nepripísal si ani bod. V zámorí však strávil dlhší čas. Dvadsaťšesťročný útočník hral napríklad za juniorsky tím Ottawy, ďalej v AHL za Lowell, Springfield a Bridgeport. V minulej sezóne dosiahol možno český rekord. Počas necelých desiatich mesiacov vystriedal hneď štyri kluby - Karlove Vary, Plzeň, Vítkovice, Třinec. Okrem toho predtým pôsobil aj v Havířove a v Českých Budějoviciach.

So Slovanom sa však definitívne rozlúčil Richard Kapuš. Tridsaťdvaročný útočník sa dohodol na dvojročnom kontrakte s Metallurgom Novokuzneck. Kapuš pôsobil v Rusku pred dvoma rokmi, keď v drese Omska strelil tri góly a dosiahol deväť asistencií.

Páčil sa vám článok?