Sviatok s chybičkami

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Nedávny zápas futbalovej kvalifikácie o postup na MS 2006 Slovensko - Portugalsko splnil to, čo sa od neho čakalo. Preplnené Tehelné pole, elektrizujúca atmosféra, vynikajúci diváci, výborní slovenskí futbalisti boli základom futbalového sviatku, na aký sa bude ešte dlho spomínať.

V stredu 30. marca sa však neblyšťalo všetko, čo malo. Boli aj chybičky, ktoré pokazili celkový dojem zo zápasu. Samotní návštevníci štadióna si to možno ani neuvedomili, ale keď sa v televízii objavili prvé detailné zábery Tehelného poľa, tak človek mal pocit, že sa pozerá na nejaký film spred tridsiatich rokov. Popadaná omietka, rozbitý asfalt či zničený betón nám dali pred Európou visačku organizátorov, ktorí pred takýmto zápasom nevedia ani len natrieť najzničenejšie plochy. Ked sa k tomu pridali zmätky okolo tlačenice pri turniketoch, nadávajúci ľudia, ktorí nestíhali začiatok, tak musí byť najmä ľuďom z futbalového zväzu jasné, že debata okolo nového stánku sa už neúnosne naťahuje a každý ďalší medzinárodný zápas na schátranom Tehelnom poli je len dôkazom našej úbohosti. Čím skôr sa začne s výstavbou skutočného futbalového stánku a čím skôr sa na ňom bude hrať, tým lepšie pre slovenský futbal. Duel s Portugalskom totiž jednoznačne potvrdil, že súčasné Tehelné pole patrí už len minulosti!

Po reprezentačnej prestávke pokračovala minulý týžden aj najvyššia futbalová súťaž. Našim mužstvám sa darilo menej ako naposledy. Artmedia získala len bod na ihrisku vtedy poslednej Rimavskej Soboty, Inter prehral v Púchove a znovu klesol na dno, v druhej lige zase belasí nestačili na domáci Prešov, ani Rapid na Michalovce...

Páčil sa vám článok?