Hokejistov Slovana čakajú po ťažkej sérii s Trenčínom finálové súboje so Zvolenom

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Slovensko zažíva pravé vyvrcholenie najvyššej hokejovej súťaže. Z dvoch semifinálových sérií sa o to viac zaslúžila dvojica Slovan - Trenčín než Zvolen - Košice, pretože zatiaľ čo Stredoslováci a východniari boli rýchlo hotoví, belasí sa s vojakmi naťahovali o každý zápas. O všetkom nakoniec rozhodol siedmy zápas. Slovanisti v ňom súpera rozdrvili a mohli sa tešiť na finále.

Záverečná séria sa začala v utorok a v stredu na zvolenskom ľade (stretnutia sa skončili po uzávierke nášho vydania), tretí a štvrtý zápas sa hrá na Slovane v sobotu a nedeľu 9. a 10. apríla. Piaty duel uvidia znovu Zvolenčania (v utorok 12. apríla), prípadný šiesty Bratislavčania vo štvrtok 14. apríla, ak by sa nerozhodlo, siedmy duel bude v sobotu 16. apríla vo Zvolene.

Slovanisti mali v nedeľu voľno a zišli sa až na pondelňajšom tréningu: „Uvidíme, v akom stave bude mužstvo. Máme pripravených niekoľko variantov zloženia útokov. Otázny je štart Horáčka a v prvých dvoch stretnutiach bude na zvolenskom ľade chýbať Višňovský, ktorý si poranil koleno,“ prezradil pred prvým duelom kormidelník belasých Miloš Říha a poznamenal: „Zvolen určite nezmení svoj herný systém, bude vychádzať zo zabezpečenej obrany a spoliehať sa na rýchle protiútoky, čím bol úspešný aj v základnej časti. Spoliehať sa bude najmä na Handzušovu formáciu, ktorá vie rozhodovať stretnutia.“ V drese Slovana sa predstaví útočník Martin Bartek, ktorý pred rokom bojoval v semifinále na opačnej strane a Zvolenu tak pomohol postúpiť do finále. „Telefonoval som so Šechným a Križanom, ktorému sa v pondelok narodil syn. Bude to možno aj jeho výhoda, pretože bude mať ľahkú myseľ. Najlepšie by pre nás bolo, keby sme ho vyviedli z miery. V prvom rade musíme čakať na chyby súpera. Zvolen hru neotvorí. Keď však dajú góly, ťažko ich zastaviť,“ skonštatoval Bartek a dodal: „Mám nanič pocity. Vlani som sa bil za Zvolen, teraz hrám na opačnej strane. To som vôbec nečakal.“

Slovan sa doteraz stretol so Zvolenom vo finále dvakrát - v roku 2000 vyhral 3:2 na zápasy a v sezóne 2001/2002 4:2. Vlani sa obaja súperi stretli v dramatickom semifinále. Rozhodovalo sa až v siedmom zápase - domáci Zvolen si udržal neporaziteľnosť na svojom ľade a postúpil do finále.

Majster získa od spoločnosti Slovak Telecom, generálneho partnera ST Extraligy, finančný bonus vo výške 700 000 Sk, zdolaný finalista 400 000 Sk. Semifinalisti, ktorým sa skončila sezóna, dostanú po 200 000 Sk.

Páčil sa vám článok?