Hokejista Ľubo Višňovský chce postaviť štadión

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Po Trenčanovi Mariánovi Gáboríkovi, ktorý stavia tréningový zimný štadión v Trenčíne, sa pre podobný krok rozhodla aj ďalšia hviezda NHL a momentálne obranca bratislavského Slovana Ľubomír Višňovský - chce postaviť hokejový štadión v Petržalke.

Ako sa vyjadril Ľ. Višňovský, k tomuto rozhodnutiu ho viedla snaha dať šancu rozvinúť talent aj deťom z obyčajných rodín. Hokej je dnes finančne náročný šport, takže sa mu môžu venovať skôr deti zo zámožnejších rodín. Pre Petržalku sa Ľ. Višňovský rozhodol preto, lebo toto sídlisko s asi 120-tisíc obyvateľmi je samostatným mestom, ktoré si zaslúži hokejový klub pre mladých hráčov. Podľa jeho slov sa starosta mestskej časti Petržalka Vladimír Bajan k projektu stavia seriózne. „Verím, že konkrétne miesto sa zakrátko dorieši,“ uviedol.

Hovorkyňa petržalského starostu Milka Podmajerská nám potvrdila, že rokovania na túto tému prebiehajú. Mestská časť má podľa nej už dlhší čas záujem o to, aby bol na jej území vybudovaný zimný štadión, o lokalite, na ktorej by mal stáť, sa podľa jej slov ešte nerozhodlo. Rokovania sú ešte iba na začiatku a stavebné konanie sa ešte ani nezačalo.

V Petržalke sa v súčasnosti nenachádza žiadny zimný štadión, kryté ľadové plochy sú situované v iných častiach mesta - v Novom Meste, Ružinove a v Dúbravke.

Páčil sa vám článok?