Slovanisti získali Cígera, ktorý si nevšimol, ako sa tešia jeho spoluhráči z víťazstva

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Hokejový Slovan si pripísal ďalší úlovok. Tesne pred vyvrcholením základnej časti extraligy sa funkcionári belasých dohodli so svojím exkapitánom a niekdajším reprezentantom Zdenom Cígerom. Ten sa s hokejom dočasne rozlúčil po minulosezónnom extempore s rozhodcom Jakubcom, po ktorom dostal trest a do bojov o titul už nezasiahol.

„Nikdy som nikomu netvrdil, že už nebudem hrať, neorganizoval som žiadny rozlúčkový zápas,“ vysvetľoval Zdeno svoje súčasné rozhodnutie. Generálny manažér Slovana Maroš Krajči ho doplnil: „Najskôr sme chceli káder doplniť dvojicou z NHL, keď nám to nevyšlo, rozhodli sme sa osloviť Zdena. Dovtedy sme naňho nechceli tlačiť. Brali sme to reálne, jeho rozhodnutie o prerušení kariéry sme rešpektovali. Keď sa ukázalo, že s inými posilami nemôžeme rátať, trošku sme pritlačili. Našťastie, Zdeno si dal povedať,“ vysvetľoval Maroš Krajči.

Zdeno si počas prestávky vychutnával iný spôsob života, prednosť dostala motorka, rybačka... „Prišla však zima, na Dunaji je ľad, motorka zostala v garáži a mne sa zacnelo po hokeji. Osobitne som si to uvedomil, keď ma oslovil Maroš Krajči. Rozhodnutie preto padlo veľmi rýchlo, prakticky v priebehu jedného dňa. Dosť k tomu pomohol aj Richard Kapuš, ktorý ma skúšal niekoľkokrát prehovoriť a pridala sa aj dcéra, ktorá ma už mala doma asi plné zuby,“ uchechtával sa Zdeno Cíger, ktorý po prvom tréningu priznal, že mal toho akurát dosť.

Čo sa týka prípravy, bývalý kapitán Slovana sa síce počas prestávky poctivo pripravoval, ale na ľad sa postavil až tesne pred úvodným zápasom, ktorý absolvoval so Žilinou: „Počas prvých dvoch striedaní som cítil určitú nervozitu, potom to však zo mňa spadlo a všetko bolo v pohode,“ priznal po oprášenej premiére. Cíger zatiaľ nechcel rozmýšlať príliš dopredu, isté bolo len to, že v Slovane absolvuje play-off, čo bude ďalej, ukáže čas. Zdenovi zostalo rovnaké číslo, aké nosil v minulej sezóne - 21, jedinou zmenou, že tentoraz bude bez kapitánskeho céčka. „Kapitánom je Rišo Kapuš a táto funkcia mu sedí. Zaslúži si, aby ako kapitán bol pri tom aj v závere sezóny,“ vyvrátil Cíger reči, že si zoberie späť aj kapitánske céčko. Bezprostredne po prvom víťaznom zápase sa však dočkal iného prekvapenia. Neuvedomil si totiž, že hráči teraz skáču na ľade rybičky a keď ho spoluhráči volali po stretnutí späť na ľad, myslel si, že si z neho robia srandu. „Akosi mi ušiel tento nový rituál,“ čudoval sa Zdeno Cíger.

Belasí tak po získaní Šatana, Barteka spoločne s Višňovským či Cígerom znovu získali na sile, ktorou môžu pomýšľať na zisk titulu. „Z kandidátov na titul máme jednoznačne najsilnejší káder,“ vyhlásil Maroš Krajči. Tešia sa aj fanúšikovia, po zrušení NHL je totiž jasné, že play-off bude mať náboj, o akej doteraz len snívali. Najmä súboj Slovan (Šatan, Višňovský, Cíger), Zvolen (Országh, Zedník, Handzuš), Trenčín (Hossa, Demitra, Gáborík) a Košice (Cibek, Bicek) určite vypredá všetky haly, kde sa bude už o mesiac hrávať!

Páčil sa vám článok?