Po Šatanovi mieria do Slovana ďalšie posily z najprestížnejšej hokejovej súťaže NHL

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

V najvyššej hokejovej súťaži to začína vrieť. Ako sa blíži záver základnej časti, väčšina mužstiev si začína uvedomovať, že hra o fazuľky sa končí a ide o to, kto bude mať výhodu domáceho prostredia v prípadných rozhodujúcich dueloch, čo sa napríklad v závere jarnej súťaže ukázalo ako veľmi dôležité.

Koniec januára navyše znamenal koniec bitky o prípadné domáce posily. Paradoxne práve Slovan sa však vyhol nejakým väčším rošádam. Z domácich klzísk sa do Bratislavy nepresťahovala žiadna posila, opačným smerom sa vybral iba Školiak. Na druhej strane to neznamená, že fanúšikovia sa nemusia tešiť na nové tváre.

Generálny manažér Maroš Krajči neraz počas sezóny zdôrazňoval, že sa chystá uloviť aj nejakú väčšiu rybku a začiatkom februára sa mu to aj podarilo. V slovanistickej sieti uviazla hneď dvojica hráčov, ktorá prešla mnohými bitkami v NHL. Brad Isbister, 27-ročný ľavý krídelník Edmontonu by mal byť posilou ofenzívy, Richard Matvichuk, 32-ročný obranca New Jersey Devils zase vystuží defenzívu. A čo si o oboch hráčoch myslí Miroslav Šatan, ktorý ich dobre pozná z NHL: ,,Isbister je typom útočníka, ktorý si vie urobiť priestor pred bránkou. Matvichuk sa zase zaraďuje k spoľahlivým obrancom a dokáže zabrať v mimoriadne dôležitých stretnutiach.“

Tu sú ešte niektoré zaujímavé zmeny, ktoré na poslednú chvíľu nastali v tímoch potenciálnych slovanistických súperov v play-off. ZVOLEN - príchody: Jarolín (Skalica - hosťovanie), odchody: Voskár, Krátký, Mozolány, Paciga, Mahdalík, Augusta. TRENČÍN - príchody: Přikryl (Znojmo - hosťovanie), Gáborík (Färjestad/Švéd. - návrat z hosťovania), Marián Hossa (Mora/Švéd. - návrat z hosťovania), Stehlík (Skalica - hosťovanie), Urban (L. Mikuláš - hosťovanie), Mezei (Třinec/ČR - hosťovanie), odchody: Ivičič, Šafárik, Chatrnúch, Homér. KOŠICE - príchody: Krayzel (Vítkovice/ČR - hosťovanie), Lipiansky (K. Vary/ČR - hosťovanie), Cibák (Plzeň/ČR - hosťovanie), Laco (. Mikuláš - prestup), odchody: Nádašdi, Šterbák, Falter, Vorobel, Gajdoš, Slovák, Fedor. NITRA - príchody: Lipovský, Hartmann (obaja Skalica - hosťovanie), odchod: Račko. ŽILINA - príchody: Droppa (L. Mikuláš - hosťovanie), Podhradský (Třinec/ČR - hosťovanie), odchody: Petrovický, Ondrej. L. MIKULÁŠ - príchody: Falter, Vorobel, Šterbák (všetci Košice - hosťovanie), Grman (Prešov - návrat z hosťovania), odchody: Huna, Urban, Laco, Droppa.

Páčil sa vám článok?