Portugalsko sa blíži, na Tehelnom poli sa netrénuje, netečie teplá voda, nekúri sa

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Čo bude pre tenistov súboj 1. kola Davisovho pohára so Španielskom, to je pre futbalových fajnšmekrov zápas 3. kvalifikačnej skupiny o postup na majstrovstvá sveta 2006 v Nemecku. V stredu 30. marca privítame na Tehelnom poli vicemajstrov Európy z Portugalska a zápas vzbudzuje nielen príjemné očakávania, ale aj veľké obavy.

Očakávania sú jasné, Po Angličanoch spred troch rokov príde do Bratislavy súper z rangu tých najväčších. Mená ako Ronaldo, Decu, Pauleta vzbudzujú rešpekt v celom futbalovom svete.

Predpredaj lístkov sa začal 17. januára, fanúšikovia môžu o nich požiadať v CK Mars Sport Travel, mailom, faxom a prostredníctvom www.futbalsfz.sk a www.marssporttravel.sk.

Kto si chce kúpiť samotnú vstupenku, ten si musí počkať do 23. februára, keď sa začne fyzický predaj. Ak lístky zostanú, budú sa dať kúpiť aj dva dni pred stretnutím v pokladniciach Tehelného poľa. Ceny lístkov sú o niečo vyššie, než sa pôvodne plánovalo. Najlacnejší stojí 420 Sk, stredný 600 Sk, najdrahší 950 Sk. generálny sekretár SFZ Dušan Tittel to vysvetľoval aj mimoriadnosťou duelu: „Stretnutie považujeme za jeden z vrcholov roka. Pripravujeme niekoľko sprievodných akcií, celý program by mal byť niečím, čo ešte Slovensko na futbale nezažilo. Poprední slovenskí hudobníci napríklad vytvorili novú futbalovú hymnu.“

A obavy? Tie sa viažu so Slovanom. Druholigoví belasí momentálne na Tehelnom poli nepôsobia, trénujú na Rapide a ich hlavný stan podľa toho aj vyzerá. Na štadióne sa nekúri, netečie teplá voda, nehovoriac už o tom, že by sa teraz, s predstihom, niekto pozral na umelé osvetlenie. Pre mnohých môžu byť tieto obavy dva mesiace pred stretnutím predčasné, treba však pripomenúť, ako svojho času vypadla v Bratislave na zápase s Francúzmi elektrina a ako sa potom na nás pozeral zvyšok Európy... A to už nespomíname samotné prostredie Tehelného poľa, ošarpané steny, opadaná omietka. Na to sme si my Slováci síce zvykli, ale keď sa zábery z našich domácich stretnutí dostanú do medzinárodnej televíznej siete, tak sa musíme červenať!

Do Portugalska máme dva mesiace, čo je veľa aj málo. Veľa na to, aby sa pokazilo aj to, čo sa ešte pokaziť môže, málo na to, aby sme z Tehelného poľa urobili kultúrny futbalový stánok. Aj preto je dôležité, aby futbalový zväz čo najskôr rozhodol o novom stánku. Tie súčasné, a je jedno, či sú na Slovane, v Trnave, alebo v Žiline, na medzinárodnej scéne do Európy nepatria.

Páčil sa vám článok?