Belasí majú stále veľké oči, na prvom tréningu sa však zišlo len dvanásť hráčov

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Ak fanúšikovia futbalového Slovana Bratislava veria okrídlenému ,,ako na nový tak po celý rok“, potom sa nemajú na čo tešiť. Príbeh o mužstve z Tehelného poľa totiž aj v prvých dňoch roku 2005 pripomína všetko možné, len nie riešenie problémov klubu, ktorý pred 36 rokmi vyhral Pohár víťazov pohárov, ktorého dres obliekalo sedem majstrov Európy z roku 1976 a ktorý má na Slovensku, pri všetkej úcte k Trnavčanom či iným tímom, najviac fanúšikov.

Na prvý tréning druholigistu prišlo vo štvrtok 6. januára dosť hráčov - dosť na to, aby si mohli zahrať na dve bránky, ale primálo na to, aby zaplnili súpisku na majstrovský duel. Dvanásť futbalistov do poľa a traja brankári, to bolo všetko, s čím mohol tréner Štefan Zaťko v prvý tréningový deň rátať.

Na Tehelnom poli sa v ten deň objavil aj predseda správnej rady Eugen Cirák, ale ani jeho slová nevyvolali žiadnu eufóriu. ,,Pracujeme na tom, aby sa Slovan vrátil na bývalé pozície, čím nemyslíme len návrat do najvyššej súťaže, ale aj niekdajšie pôsobenie na medzinárodnej scéne,“ vyhlásil súčasný prvý muž belasých. Na druhej strane priznal, že tieto slová musia vyvolať v súčasnej situácii skôr smiech ako uznanie.

Rovnaké rozpaky musel zaznamenať aj po otázke, s akými hráčmi chcú slovanisti vlastne rátať, keď ich káder sa opäť oslabil (len do Petržalky mieria Kiss, Gajdoš, Hanták a záujem je tam aj o útočníka Bukviča). Predseda správnej rady Eugen Cirák síce s odpoveďou nezaváhal: ,,Hrať budú odchovanci, veď máme dobrú vlastnú liaheň,“ ale či to uspokojí pochybnosťami zmietaného fanúšika, o tom možno pochybovať...

Slovan má teda prvý tréning za sebou a prvé tohtoročné sklamanie prežili aj samotní hráči. Vedenie im totiž na prvý deň sľúbilo vyplatenie časti dlžôb, no ako sa na Rapide, kde bol prvý tréning, ukázalo, o peniazoch sa zase iba hovorilo, ale na dreve neležali. Nečudo, že v tejto situácii sa aj hráči, ktorí doteraz ukázali neuveriteľnú trpezlivosť, vyjadrili, že sa začnú obzerať po iných kluboch...

Slovanistický príbeh sa teda ani zďaleka nekončí. Skôr naopak. Prípravný výbor sa pokúša zvolať mimoriadnu konferenciu ŠK Slovan, Slovenský futbalový zväz má napriek prvému odmietnutiu naďalej záujem o to, aby sa národný štadión postavil na Tehelnom poli, podľa samotných slovanistov je naďalej viacero záujemcov o kúpu belasých. Čo z toho sa vyplní, čo sa dotiahne až do konca, to ukážu najbližšie dni, týždne, mesiace. Fanúšikovia sa len modlia, aby sa to neskončilo katastrofickým scenárom - vypadnutím z 2. ligy, nepostavením Národného štadióna a nepredaním klubu... Len na doplnenie - belasí sú po jesennej časti na piatom mieste. Vedúca Nitra má náskok 14 bodov, trinásty Prešov na prvej zostupovej priečke stráca 5 bodov!

Páčil sa vám článok?