Predaj Slovana sa stal behom na dlhé trate, ktovie kto vyhrá a či vlastne bude víťaz!

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

V piatok 16. januára vyzeralo všetko veľmi jednoducho a zrozumiteľne. Nemecký podnikateľ Daniel Jammer prezradil, že v najbližších dňoch odkúpi futbalový klub Slovana Bratislava a ako súkromná osoba sa stane jeho jediným majiteľom.

Na tlačovke v hoteli Carlton sa novinári i zopár fanúšikov ďalej dozvedeli, že tréner Jozef Adamec pri mužstve končí (mal sa stať akýmsi koordinátorom pre prácu s mládežou, prípadne trénerom béčka, prípadne by odišiel) a ku kormidlu sa postaví Jozef Chovanec, ktorý naposledy predčasne skončil pri českej reprezentácii i v Marille Příbram.... Z ďalších Jammerových zmien ešte stoja za spomenutie návrh na vymenovanie Jozefa Valoviča za športového riaditeľa klubu a fakt, že predseda správnej rady Ján Stanovský či jej člen Miroslav Králik sa budú venovať hokeju. Mediálne najznámejšia osoba z Tehelného poľa, viceprezident Roman Dubeň, mala zase svoj osud neistý.

Toľko k 16. januáru. Odvtedy prešlo vyše desať dní a čo sa potvrdilo? O predaji Slovana sa stále len rokovalo. Trénerom Slovana bol aj naďalej Jozef Adamec. Jozef Chovanec sa prišiel pozrieť iba na jeden prípravný zápas. Slovan nešiel na sústredenie do Frankfurtu nad Mohanom. Hráči naďalej nevedeli, kto ich bude trénovať. A to sa má o mesiac začať jarná časť najvyššej súťaže, v ktorej Slovan zimoval na poslednej priečke.

Nečudo, že medzi verejnosťou, ale najmä fanúšikmi sa rozhovory najčastejšie začínali formulkou: „No čo sa to deje so Slovanom? O čo tu vlastne ide?“

V čase našej uzávierky sa hovorilo hlavne o tom, prečo to Jammer berie, keď ako podnikateľovi mu musí byť jasné, že kúpu Slovana nemá šancu zbohatnúť a čakať, že sa mu najbližšie roky vynaložené financie vrátia, je čírym bláznovstvom.

Keďže Nemec v jednom z rozhovorov priznal, že pôvodne rozmýšľal aj nad získaním Interu, skôr sa zdá, že za kúpou Slovana môžu byť aj iné záujmy, ako len futbalové. Teoreticky by to mohli byť napríklad pozemky v lukratívnej časti Bratislavy. Slovan je jedným z mála klubov, ktorý nemá vybudované tréningové plochy mimo mesta, ale v centre, čo bolo prepychom aj pre Real Madrid, Barcelonu či najznámejšie anglické i talianske kluby.

Pripusťme teda scenár, že so Slovanom bude zle a bude súrne potrebovať peniaze. Dohodne sa teda s mestom, že pozemky pri hlavom štadióne sa predajú, za časť sa kúpia nové priestory v lacnejších lokalitách, časť dostane mesto a určite ešte zostane nejaká časť, ktorá stojí za nejaké tie vyhodené milióny. Opakujeme, je to špekulácia, ale nedávala čudná kúpa Slovana priestor na niečo podobné?

Sobota 31. januára mala byť posledným dňom, keď sa mal Slovan s Jammerom dohodnúť. Dnes už viete, či sa tak naozaj stalo...

Páčil sa vám článok?