Jammer z Bratislavy odišiel, slovanisti teraz čakajú, kto sa vrhne na Tehelné pole

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Tak, a opäť nám nepredali Slovan! Kto čakal, že po neúspešných pytačkách Ukrajincov na jeseň minulého roku príde Nemec Jammer a funkcionári Slovana padnú na zadok, ten sa mýlil. Slovanisti na zadok nepadli, ale čo je horšie, klub ani nepredali. A prečo je to horšie?

Nuž preto, lebo o dva týždne sa začína ligová jar a slovanisti stále tápu. Bezprostredne po Jammerovi sa síce ozvali ďalší záujemcovia (vari najvážnejšie sa to týka bývalého slovanistického prezidenta Jaroslava Čanigu), ale po posledných skúsenostiach platí, že čo nie je podpísané na papieri, to akoby ani neexistovalo...

Rokovania s Jammerom potvrdili vlastne to, čo každý vie. V prípade Slovana nejde iba o samotný klub, prvoligové mužstvo či jeho hráčov. Ide tam o peniaze, pravdepodobne o veľké peniaze! Darmo sa zainteresovaní oháňajú láskou ku klubu, belasým srdcom, či snahou vybudovať mužstvo európskej úrovne. Všetko sú to len rečičky.

Keď rozprával Jammer o tom, ako chce vraziť desiatky miliónov do stratového klubu, každý sa len usmieval. A keď rozprával o tom, že slovanisti chcú zbohatnúť napríklad predajom suvenírov, úsmev sa zmenil na úškrn. V tej chvíli muselo byť súdnemu človeku jasné, že Jammer buď nevie, kam prišiel, alebo má príšerných radcov. Možno aj preto skončil tak, ako skončil a pre Tehelné pole zostane len zaujímavou epizódou.

Čo však so Slovanom?

Keďže jammerovci vrazili do hráčov pekný balík peňazí a vyrovnali aspoň najstaršie dlhy, súčasní funkcionári sú v o niečo ľahšej situácii. Hráči majú čiastočne vyplatené základné platy, nemusia predávať autá, ani rušiť ubytovania a aspoň nejaký čas môžu myslieť len na futbal. Otázkou však je dokedy?

Je totiž isté, že vďaka Jammerovi a predtým Ukrajincom si funkcionári Slovana ani samotný klub nezískali na medzinárodnej scéne veľký rešpekt a úctu. Imidž sa tvorí ináč, než vyhováraním sa na chýbajúce dve minúty či zasadnutia Ligovej komisie. Pre belasých môže byť preto v súčasnej situácii záchranou jedine slovenský kupec. Len ten vie, ako to na Slovensku chodí a podobné chytáky zo strany predávajúcich by ho nemali zaskočiť. Čo však bude ďalej, to v tejto chvíli nevie na Tehelnom poli asi nikto! Fanúšik belasých preto len tŕpne, aby sa popri bojoch o Slovan nestalo aj niečo horšie. Napríklad to, že belasí zostúpia do druhej ligy a od leta budú hrať, bez urážky, trebárs s Báčom alebo Kysuckým Lieskovcom. A ak niektorí slovanisti neveria, že sa to môže stať, nech sa idú spýtať Košičanov...

Páčil sa vám článok?