Slovanisti preskočili Skalicu, ak chcú ísť do finále, musia vyradiť Zvolenčanov

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

V nedeľu sa definitívne rozhodlo o štvrtom postupujúcom do semifinále play-off hokejovej extraligy. Stal sa ním práve posledný majster, Slovan, ktorý v piatom stretnutí vyhral nad Skalicou 8:1 a zaradil sa tak k trojici semifinalistov Trenčín, Košice a Zvolen.

Slovanistický postup sa nerodil ľahko, na domácom ľade síce dvakrát vyhral, ale neboli to jednoznačné víťazstvá. Našťastie, hneď prvý duel na skalickom ľade sa skončil jeho víťazstvom a v tej chvíli mu ani neuškodila prehra v štvrtom zápase. Piate stretnutie už bolo koncertom zverencov trénera Ľubomíra Pokoviča: ,,Čakali sme ťažší duel, podobne ako boli predchádzajúce, ale dva rýchle góly nás uspokojili a stretnutie sme v pohode doviedli do úspešného konca,“ prezradil spokojný kormidelník.

Čo sa týka Zvolena, priznáva, že tam to bude o niečom inom: ,,Čaká nás veľmi ťažký a nepríjemný súper. Zvolenčania majú skúsený tím, pre ktorý nie je play-off žiadnou neznámou,“ naznačil kvalitu najbližšieho súpera kormidelník belasých. ,,Je to mužstvo spoliehajúce sa na fyzicky dobre stavaných hráčov, čo však môže mať svoje prednosti i nedostatky. Veľa bude závisieť aj od výkonov rozhodcov, akú hru pripustia.“

Slovanisti dostali po poslednom zápase so Skalicou krátke voľno, Ľubomír Pokovič: ,,Chlapci v pondelok oddychovali, v utorok večer boli len individuálne tréningy a od stredy sme začali s prípravou.“ Zvolenčania využili krátke voľno na tatranské sústredenie, slovanisti zase využili domáci stánok: ,,Nikam sme nešli ani v lete, rovnaký model sme zvolili aj teraz. Máme to vyskúšané, navyše sme potrebovali doliečiť niektoré zranenia a choroby,“ priznal Ľubomír Pokovič.

Semifinále ply-off Zvolen - Slovan sa začína v utorok 16. marca vo Zvolene, o deň neskôr sa tam hrá aj druhý zápas, tretie stretnutie je na programe v sobotu 20. marca v Bratislave, štvrté o deň neskôr opäť v našom hlavnom meste, piaty zápas uvidia Zvolenčania v utorok 23. marca, prípadné šieste Bratislavčania vo štvrtok 25. marca, ak sa dovtedy nerozhodne, záverečný súboj bude v sobotu 27. marca vo Zvolene. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Trenčania s Košičanmi, doma začína Trenčín, ich stretnutia sú na programe vždy o deň skôr ako zápasy Zvolena so Slovanom.

Páčil sa vám článok?