V stredu privítame susedov z Rakúska, Dušana Galisa čaká reprezentačná premiéra

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Hoci slovenské futbalové reprezentácie (áčko i dvadsaťjednotka) majú svojich trénerov už nejaký ten mesiac, až v stredu 31. marca sa obaja kormidelníci dočkajú ostrých premiér. Dušana Galisa na lavičke áčka preverí Rakúsko, Ladislava Jurkemika ako trénera tímu do 21 rokov Česko!

Obidva zápasy patria k prípravným, chuť susedského derby im však dáva niečo viac, ako je len obyčajný medzinárodný zápas. Áčko pod vedením Dušana Galisa nastúpi proti tímu, ktorý v poslednej európskej kvalifikácii popreháňal aj favoritov - Holandsko a Česko. „Súper má svoju kvalitu, do Bratislavy určite nepríde prehrať. Videl som ho na záznamoch proti Česku i Holandsku a je to dobré mužstvo. Nechýba mu ani sebavedomie, i keď niekedy ho trošku preháňa,“ tvrdí o Rakúšanoch Dušan Galis, v ktorého nominácií sa objavil len jeden Bratislavčan - Petržalčan Marek Krejčí. „Krejčí spolu s ďalším nováčikom Ivanom už neraz presvedčili o svojich kvalitách. Krejčí navyše dlhšie hráva dobre vo svojom klube a treba mu dať šancu aj v reprezentácií,“ vysvetľuje Dušan Galis. Z bývalých hráčov Slovana, Interu či Petržalky sa v nominácií objavili Kratochvíl (Inter - Denizlispor), König (Slovan - Elazigspor), Demo (Slovan - Mönchengladbach), Zeman (Slovan - Beira Mare), Vittek (Slovan - Norimberg), Németh (Slovan, Inter - Middlesbrough) a Greško (Inter - Blackburn). Práve poslední dvaja však v poslednom čase skôr striedajú, alebo vysedávajú na tribúne: „Ja im však verím. Neraz presvedčili, že vedia hrať futbal a to je pre mňa podstatnejšie, než to, čo sa deje v ich kluboch,“ vraví Galis na margo Greška s Némethom. Náš kormidelník si chce pred zápasom prehovoriť aj s bývalým slovanistom Mariánom Zemanom: „Zeman má určité zdravotné problémy a vyjadril sa, že v lete chce s reprezentáciou skončiť. Porozprávame sa a dúfam, že to nebude až také vážne, želá si Dušan Galis.

Stretnutie Slovensko - Rakúsko sa hrá o 20.30 h na Tehelnom poli rozhoduje Čech Vidlák. Dušan Galis generálny sekretár SFZ: „Veríme že zápas nebude len futbalovou udalosťou ale aj spoločenskou. Potvrdzuje to zvýšený záujem rakúskych fanúšikov o duel. Brány na Tehelnom poli otvoríme o 18. h pripravený bude aj sprievodný program.“ O bezpečnosť sa postará 115 policajtov usporiadateľov a členov SBS. Lístky sú v štyroch cenových kategóriách. Najdrahšie tzv. biznis vstupenky stoja 3000 Sk a je v nich zahrnuté aj občerstvenie v priestoroch Národného tenisového centra dve hodiny pred zápasom a hodinu po ňom. K dispozícií je 205 týchto lístkov. Zvyšné vstupenky stoja od 200 do 500 Sk a v deň stretnutia ich možno kúpiť na štadióne. V „predzápase“ sa o 15. h stretne na Pasienkoch naša a česká dvadsaťjednotka.

Páčil sa vám článok?