Na nedeľný dostihový prológ zadarmo, divákov môžu potešiť aj kupóny na pizzu

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Fanúšikovia dostihov sa dočkali! Už túto nedeľu sa na starohájskej dostihovej dráhe uskutoční prvý z celkových 26 mítingov naplánovaných na tento rok. Samotná Bratislava sa podobne ako vlani môže tešiť na sedemnásť dostihových dní, ktoré určite znovu pritiahnu do Starého hája desaťtisíce priaznivcov tohto krásneho športu.

Začína sa teda už najbližšiu nedeľu a vrcholom prológu, ktorého štart je o 13.30 h, bude 31. edícia tradičnej Jarnej ceny Petržalky (steeplechase, 3800 m, úhrnná prémia 85-tisíc Sk), sprevádzaná dvoma memoriálmi - Josefa Břečku a Jozefa Mandelíka.

Organizátori pripravili pre všetkých návštevníkov ouvertúry hneď dvojnásobné príjemné prekvapenie - nielen vstup zdarma, ale aj rozdávanie kupónov na zľavu 25 korún v jednej z prevádzok nadnárodnej siete pizzérií.

Tradičnými vrcholmi terminovníka zostávajú medzinárodný festival Turf-gala (6. jún) a Slovenské cvalové derby (18. júl). Zvýšenú pozornosť pritiahnu aj Jarná cena kobýl (16. máj), Veľká jarná cena (23. máj), Slovenské klusácke derby (4. júl), finálová časť ME amatérskych jazdkýň (29. august), Oaks (12. september) a Saint Leger (26. september).

,,Začiatkom novembra oslávime tridsať rokov od založenia Závodiska Bratislava, takže nám ešte viac ako obvykle záleží na tom, aby sezóna bola po spoločenskej i športovej stránke bez rušivých momentov,“ upozornil Marián Šurda, šéf našej zastrešujúcej turfovej autority a dodal: ,,Navyše, 22. mája uplynie 190 rokov od konania prvých dostihov na slovenskom území, konkrétne v Mojmírovciach, čiže bývalom Urmíne. So starostom Imrichom Kováčom sme sa dohodli, že vlaňajší patronát obce nad jesennou Odvetnou cenou nezostane bez kontinuity.“

Z noviniek si zmienku zaslúžia najmä premiérové tunajšie súperenie koní na predaj (5. september) a lukratívny augustový test o 15-tisíc eur pre juniorov, ktorí boli predaní na niektorej zo svetoznámych aukcií v nemeckom Baden-Badene. ,,Pre úspešných majiteľov a chovateľov máme vďaka všestrannej podpore zo strany Ministerstva pôdohospodárstva SR, čiže nášho zriaďovateľa, k dispozícii spolu vyše 23 miliónov korún,“ vyčíslil lákadlá pre realizačné tímy M. Šurda.

(mm)

Bratislavský kalendár (vždy o 13.30)

11. 4. - Jarná cena Petržalky

18. 4. - Veľká aprílová cena

25. 4. - Cena trojročných kobýl

2. 5. - Cena trojročných žrebcov

16. 5. - Jarná cena kobýl

23. 5. - Veľká jarná cena

6. 6. - XXVI. turf-gala

20. 6. - Memoriál Štefana Stašeka

27. 6. - Derby-Trial

4. 7. - XII. slovenské klusácke derby

18. 7. - XII. slovenské cvalové derby

29. 8. - Cena turfu, ME amazoniek

5. 9. - Veľká starohájska steeplechase

12. 9. - Oaks

26. 9. - Saint Leger

3. 10. - Jesená míľa

Páčil sa vám článok?