Pokovič v Slovane skončil, staronovým trénerom je Miloš Říha z Pardubíc

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

V hokejovom Slovane Bratislava sa potvrdilo, o čom sa hovorilo už počas sezóny. Jeho niekdajší hráč Ľubomír Pokovič skončil vo funkcii hlavného trénera a od funkcionárov minuloročného majstra dostal ponuku na post športového riaditeľa. Jeho nástupca na trénerskej stoličke nie je pre slovanistov žiadnym nováčikom - po dvoch rokoch sa totiž do Bratislavy vracia Miloš Říha, s ktorým slovanisti pred dvomi rokmi získali slovenský majstrovský titul!

Pokovičov odchod od kormidla nebol zastretý žiadnym dramatickým rozchodom. ,,Dostal som od vedenia klubu otázku, či chcem vo funkcii trénera pokračovať. Povedal som, že nie. Mal som na to svoje dôvody, ktoré som vedeniu klubu aj prezentoval. Zatiaľ neviem, či prijmem novú funkciu. Rozhodnem sa v najbližších dňoch,“ povedal Ľubomír Pokovič.

Generálny manažér Slovana Bratislava Maroš Krajčí k tomu uviedol: ,,Od nás následne dostal ponuku na post športového riaditeľa.“ Ľubomír Pokovič prevzal mužstvo vlani na začiatku prípravy na novú sezónu, keď ukončil svoje pôsobenie v Slovane Július Šupler. Na lavičke belasých vydržal jeden súťažný ročník.

Práve v súvislostí s Pokovičom vyzneli zaujímavo aj slová českého obrancu Jaroslava Nedvěda, ktorý nesúhlasil s tým, že slovanisti dostali vo Zvolene po zranení Zdena Cígera neregulárny gól: ,,Ja s tým nesúhlasím. Prehrali sme to na ľade. Nedokázali sme vyhrať ani jeden zápas u súpera. Slovan hrá technický hokej a Zvolen má veľa vysokých hokejistov. Doma sme im dali dostatok gólov, ale vonku sa naši útočníci nepresadili. V poslednom stretnutí navyše chytal sedemnásťročný chalan. Tréner Pokovič je trochu paranoidný. Ráno si kupuje možno päťdesiat výtlačkov novín a hľadá v nich náznaky útokov proti sebe. Keď maséri niesli pred zápasom rozhodcom občerstvenie, Pokovič poslal po nich noviny so zvýraznenými pasážami výrokov zvolenských hokejistov, aby videli, čo o nich hovoria. Zvláštne intrigy.“

Vzápätí však svoje slová opravil: ,,Takto som to nepovedal a určite som sa nechcel dotknúť trénera Pokoviča. Ako hráč, ktorý nehrá hokej prvý rok, som len vyjadril svoj názor, že vedenie a tréner prikladali počas play off príliš veľký význam tomu, čo sa písalo v novinách. Zo skúseností viem, že je to úplne zbytočné. Ja napríklad noviny počas takých dôležitých a psychicky vypätých zápasov, aké boli tie so Zvolenom, vôbec nečítam,“ vysvetlil 34-ročný Nedvěd.

Tréner Miloš Říha pred príchodom do Bratislavy povedal: ,,V Slovane sa mi dobre pracovalo, sú tam výborné podmienky pre trénerskú prácu. To bolo rozhodujúce. Počas dvoch rokov v Pardubiciach sme vždy vyhrali základnú časť extraligy, potom sme však nezískali titul, čo som považoval i ja osobne za neúspech. Chcem teda skúsiť niečo iné.“

Nový jednoročný kontrakt podpísal so Slovanom aj útočník Zdeno Cíger, ktorý na konci sezóny uvažoval o odchode z klubu. Nakoniec sa rozhodol ešte jeden rok v belasom drese zotrvať.

Páčil sa vám článok?