Pri cyklomoste ponad Moravu stavajú lanový park

19.6.2012
0
Pri cyklomoste ponad moravu stavajú lanový park - Cyklomost11
Páčil sa vám článok?

o pravej strane cyklomosta, ktorý bude od konca júla spájať bratislavskú Devínsku Novú Ves a rakúsky Schlosshof, vzniká v týchto dňoch lanový park. S jeho montážou začali v prvej dekáde tohto mesiaca a momentálne inštalujú istiace laná a prekážky. Pre Bratislavčanov by mal byť prístupný od júla.

"Pôvodná myšlienka bola vybudovať lanové centrum priamo na konštrukcii cyklomosta. Avšak s ohľadom na hodnotu biotopu, ponad ktorý sa most klenie, sme na odporúčanie miestneho zastupiteľstva našli iné miesto," povedal pre TASR Vlastimil Paulík zo spoločnosti ON AIR, ktorá bude park prevádzkovať. Lanové centrum tak vzniká v topoľovej aleji asi 200 metrov od cyklomosta a je obklopené záplavovým územím alúvia rieky Morava. Územný plán toto miesto definuje ako územie určené pre individuálnu rekreáciu.

Park bude slúžiť deťom aj dospelým. Vo výške od päť do deväť metrov bude dospelých na trase s dĺžkou 340 metrov čakať 23 prekážok. Detská trasa bude vo výške asi 1,5 metra s dĺžkou 60 metrov. Svoje schopnosti a odvahu si v parku môžu preveriť deti vysoké viac než 150 centimetrov a dospelí vážiaci do 150 kilogramov. Vyskúšať si ju môžu už trojroční chlapci a dievčatá. Na ich bezpečnosť dohliadnu inštruktori.

Kým park začali inštalovať, museli urobiť dendrologický prieskum zdravotného stavu topoľov, upraviť prostredie, z bezpečnostných dôvodov orezať suché konáre či upraviť terén. "Športové vyžitie plánujeme v krátkej budúcnosti rozšíriť o bungee trampolíny a outdoor fitness zariadenia pre športovo založených ľudí všetkých vekových skupín," dodal Paulík. Aj samotná mestská časť by chcela prostredie okolo cyklomosta využiť a upraviť tak, aby ho mohli Devínskonovovešťania využívať na relax.

(TASR)

Páčil sa vám článok?