V Petržalke cez víkend súťažili najlepší bajkeri

15.5.2012
0
V petržalke cez víkend súťažili najlepší bajkeri - Bike1
Páčil sa vám článok?

V skateparku bratislavskej Petržalky sa počas uplynulého víkendu zišlo 76 bajkerov zo Slovenska i Čiech. Svoje športovo-akrobatické umenie predviedli stovkám divákov na súťaži Concrete Jungle Jam, ktorá otvorila jubilejný 15. ročník multižánrového festivalu Dni Petržalky.

"Počas soboty 12. mája súťažili mladí jazdci, ktorí preferujú pohyb v meste - street. Využívajú pritom všetko, čo také územie ponúka, najmä schody, zábradlia a betónové obrubníky," vysvetlila hovorkyňa petržalského miestneho úradu Mária Grebeňová-Laczová.

V skateparku jazdili na rovine, debnách či schodoch určených priamo pre tento šport. Nedeľa 13. mája patrila nielen ich finálovým jazdám, ale aj všetkým, ktorí jazdia na prekážkach v bikeparkoch a skateparkoch. "Na nich ukázali rôzne triky, napríklad otočky, saltá a počas letu predviedli originálne prvky," dodala hovorkyňa.

Víťazom v kategórii STREET sa stal Luděk Sedlář z Čiech, na ďalších dvoch miestach skončili Slováci Tomáš Blaho a Mário Flamík. Prvé tri priečky v kategórii BMX patrili Vilibaldovi Vítekovi, Erikovi Figarovi a Davidovi Janáčovi z Českej republiky. Kategórii MTB dominovali slovenskí reprezentanti v poradí od najlepšieho - Pavol Hraško, Patrik Gažo a Viliam Križan. Medzi juniormi sa najlepšie darilo Slovákom Michalovi Kovačovičovi a Tomášovi Štrbovi, tretí skončil Čech Luboš Kovár.

"Pamätám si, keď sme v Petržalke pred rokmi tento areál budovali ako 1. na Slovensku. Bolo nám jasné, že si ho mladí obľúbia. Teší ma, že sme sa nemýlili, o čom svedčí nejedno podujatie," dodal starosta Vladimír Bajan po súťaži.

Súťaž Concrete Jungle Jam vychádza z iniciatívy miestnych jazdcov, ktorí akciu organizujú a zastrešuje ho občianske združenie KASPIAN. To s mladými Petržalčanmi pracuje už 15 rokov. Podľa pracovníka združenia Martina Simona je KASPIAN pre deti a mladých ľudí, ktorí na uliciach trávia svoj voľný čas. "Mapujeme ich potreby, pomáhame im presadzovať zámery, hľadať východiská z ťažkých situácií, podporujeme ich iniciatívy," uviedol.

(TASR)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie