V Rači sa v sobotu prvýkrát pobeží polmaratón

26.4.2012
0
V rači sa v sobotu prvýkrát pobeží polmaratón - Beh
Páčil sa vám článok?

Na svoj prvý polmaratón sa pripravuje bratislavská mestská časť Rača. Pobeží sa v sobotu 28. apríla 2012 a trať povedie z historického jadra cez vinohrady do Rače, Vajnôr, Svätého Jura až k Pustému kostolíku. Jeho dĺžka je 21,1 kilometra, informoval TASR hovorca mestskej časti Jaroslav Hinšt.

"Chceme založiť tradíciu cestného behu pre verejnosť v Rači a urobiť celorodinné bežecké podujatie," vysvetlil poslanec miestneho zastupiteľstva a jeden z organizátorov podujatia Michal Drotován. "Snažíme sa rozširovať ponuku športových podujatí pre našich obyvateľov," doplnil ho račiansky starosta Peter Pilinský.

Ak si bežec netrúfne na polmaratón, pripravený je aj beh na desať kilometrov. "Úplní začiatočníci sa môžu prihlásiť na štafetu 1+1, kde pobežia páry a každý absolvuje iba 1,2 kilometra. To sa dá bez problémov zvládnuť aj bez tréningu," podotkol Hinšt. Najmenší si zase môžu zasúťažiť v detských kategóriách s traťami do 200 metrov. "Víťazi si odnesú pohár a každému pretekárovi zostane na pamiatku štartové číslo," dodal hovorca. Štart aj cieľ všetkých kategórií je pri Račianskej kúrii na Námestí Andreja Hlinku.

Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 26. apríla 2012 prostredníctvom www.prihlasky.vos-tpk.sk alebo v deň pretekov v Račianskej kúrii na Námestí Andreja Hlinku. Prezentácia sa začne o 08.00 h. Bližšie informácie získajú Bratislavčania aj na 0903 641 544, e-mail marek.porvaznik@raca.sk, alebo www.facebook.com/raciansky.polmaraton.

(TASR)

Páčil sa vám článok?