Hráči ŠK Slovan navštívili aj školákov v Rači

23.3.2012
0
Hráči šk slovan navštívili aj školákov v rači - Slovan3
Páčil sa vám článok?

ŠK Slovan Bratislava tento rok spustil jedinečný projekt zameraný na mladých fanúšikov Mladý slovanista. V rámci neho minulý týždeň zavítal futbalisti Slovana Kamil Kopúnek a Lukáš Pauschek aj do Základnej školy na Tbiliskej ulici v Rači.

„Cieľom projektu je dlhodobo hľadať a vychovávať priaznivcov klubu. Inšpiráciu sme našli v podobnom projekte z nemeckého bundesligového Kaiserslauternu. Našou snahou je nielen nájsť fanúšikov, ale aj vzbudiť u detí záujem o futbal ako o hru. Boli by sme radi, keby naše akcie priviedli na výbery, ktoré náš klub pravidelne organizuje, čo najviac detí," povedal riaditeľ vzťahov s verejnosťou v Slovane Tomáš Straka.

Aj hráči to vítajú. „Som veľmi rád, že klub sa venuje aj fanúšikom. Futbal hráme pre nich a boli by sme radi, keby ich bolo stále viac," povedal odchovanec belasých Lukáš Pauschek.

Kamil Kopúnek prišiel do Slovana z talianskeho Bari. „Je úžasné hrať pred vypredanými tribúnami," komentoval svoje skúsenosti. Časť jeho fanúšikov mu však ako Trnavčanovi nevie odpustiť prestup k rivalovi do Bratislavy. „Myslím si, že Slovan a Trnava majú na Slovensku najlepších fanúšikov. A kto je normálny, tak môj krok pochopil."

Slovan berie svoj nový projekt vážne. Na štadióne na Pasienkoch majú pre najmladších pripravený detský sektor s množstvom atrakcií a súťažami. Na prvé dva domáce ligové zápasy proti Dunajskej Strede a Prešovu prišli futbalistov Slovana povzbudzovať stovky mladých slovanistov aj s rodičmi. Najbližšie sa ich sektor otvorí v sobotu 24. marca 2012 o 12.30 h pred zápasom s Trenčínom.

(sks)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?