Inšpektori kontrolovali bezpečnosť zimného štadióna

26.10.2011
0
Inšpektori kontrolovali bezpečnosť zimného štadióna - Stadion1
Páčil sa vám článok?

Bezpečnosť technických zariadení, zamestnancov a divákov Zimného štadióna Vladimíra Dzurillu v Ružinove dnes kontrolovali inšpektori práce za účasti ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jozefa Mihála a hlavného inšpektora práce Inšpektorátu práce v Bratislava Dalibora Hliváka v rámci celoslovenskej akcie.

"Pracovníci športového klubu si vykonávajú prácu zodpovedne, sú dostatočne kvalifikovaní. Návštevníci štadióna či obyvatelia v blízkom okolí sa nemusia obávať, že by došlo k problémom," povedal pre médiá minister Mihál, ktorý videl strojovňu, chladiarenské zariadenie a ďalšie aj bezpečnostné vybavenie štadióna s ľadovými plochami pre hokej a curling.

Podľa informácií Národného inšpektorátu práce nové normy pre chladiarenské zariadenia platia od roku 2010 a kontrola má preukázať ako ich prevádzkovatelia uplatňujú v praxi. Minister Mihál ocenil prácu inšpektorov, ktorí musia ovládať veľké množstvo odborných predpisov.

Hlavný inšpektor práce Hlivák uviedol, že kontrola na tomto štadióne ešte nie je ukončená. Konštatoval, že inšpektori práce kontrolujú v súčasnosti viac ako 30 zimných štadiónov na Slovensku. "Kontrola je zameraná najmä na dodržiavanie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, vyhradených technických zariadení so zameraním na chladenie aj na iné zaradenia - plynové a elektrické. Týka sa aj bezpečnosti divákov a zamestnancov," povedal Hlivák. Inšpektori môžu pri zistení nedostatkov nariadiť ich odstránenie a zároveň uložiť sankciu, ta môže byť až do 100.000 eur.

(TASR)

Páčil sa vám článok?