Pri Štrkovci sa uskutoční Triatlon pre všetkých

16.8.2011
0
Páčil sa vám článok?

Šesťdielny seriál pretekov Slovenského pohára v triatlone má pred sebou už len jediný diel - finále. Bude ním v sobotu 27. augusta 2011 v poradí 3. ročník Triatlonu pre všetkých.

Prvé dva ročníky sa uskutočnili v bratislavskom Čunove v okolí Areálu vodných športov, tento rok sa organizátori rozhodli pritiahnuť rozvíjajúci sa šport ešte bližšie k ľuďom do mesta. „Vlani štartovalo vo všetkých kategóriách vyše 400 triatlonistov, podľa predbežných prihlášok očakávam, že na Štrkovci sa vo všetkých kategóriách predstaví vyše 500 športovcov, čo je na slovenské pomery fantastické číslo," prezradil riaditeľ pretekov a hlavný organizátor podujatia z Triaxu Michal Varga. Na príprave akcie triatlonisti spolupracovali s Ružinovským športovým klubom, ružinovskou samosprávou ale aj s magistrátom.

Triatlon pre všetkých nebudú ani tento rok len jedny samostatné preteky - organizátori chcú pritiahnuť k triatlonu, čiže kombinácie plávania, cyklistiky a behu, široké masy. Preto sa v sobotu 27. augusta bude bojovať nielen o body do Slovenského pohára v dištancii olympijského triatlonu (1,5 km plávanie + 40 km cyklistiky + 10 km behu), ale budú postavené trate skutočne pre všetkých - od porcie 200 m plávanie +10 km cyklistika +2,5 km beh (tieto vzdialenosti sú pripravené aj pre vyznávačov in-line korčulí).

Triatlon sa koncom minulého roku stal paralympijským športom, no organizátori Triatlonu pre všetkých už vlani v auguste zorganizovali preteky pre telesne postihnutých a v tomto trende budú pokračovať aj v tomto roku.

Tretí ročník Triatlonu pre všetkých bude mať čo ukázať záujemcom pre triatlon už v týždni pred pretekmi, keď sa v areáli Štrkoveckého jazera uskutočnia sprievodné akcie - vo štvrtok 25. augusta to bude workshop s jasným názvom - Ako zdolať svoj prvý triatlon, v piatok 26. augusta budú môcť záujemcovia absolvovať spoločný tréning s najlepšími slovenskými triatlonistami.

Ukončenie online (cez stránku organizátora) prihlášok pre všetky kategórie je vo štvrtok 25. augusta 2011. Po tomto termíne bude možné prihlásiť sa priamo v predajni Triax, prípadne v deň pretekov pred štartom.

Pre tých, ktorí si tohto roku ešte netrúfnu absolvovať triatlon, no chcú sa pozrieť na zápolenie iných „odvážlivcov", pripravili organizátori na sobotu 27. augusta množstvo sprievodných akcií - ukážky záchrannej akcie v podaní Slovenského Červeného kríža, pre vyznávačov adrenalínu bude postavená lanová dráha, najmenších zase zaujme maľovanie na tvár.

(pd)

Páčil sa vám článok?