Na Štrkoveckom jazere pretekali dračie lode

22.5.2011
0
Páčil sa vám článok?

Štrkovecké jazero v bratislavskej mestskej časti Ružinov hostilo v sobotu posádky dračích lodí. Podujatie prilákalo do Areálu hier Radosť množstvo návštevníkov.

"Preteky sa jazdia na 200 metrov a to je dosť dlhá trať, aby ste sa ako športovec cítili na konci veľmi unavený, ale dosť krátka na to, aby bola veľmi atraktívna pre divákov," vysvetlil pre TASR riaditeľ pretekov Ján Žiška. Štrkovecké jazero privítalo po prvý raz účastníkov podujatia Dračie lode - Slovak Amateur Cup 2011.

Z každého kúta okolo tejto vodnej plochy mohli diváci pozerať na zápolenie ôsmich 20-členných posádok dračích lodí, na ktorých desať športovcov pádluje na jednej a zvyšok na druhej strane. "Vzadu majú kormidelníka a vpredu je bubeník, najlepšie bubeníčka," vysvetlil Žiška.

Najrýchlejší čas na 200-metrovej trati mala posádka Slovenského veslárskeho klubu, druhá bola loď bratislavských Zlatých pieskov a na treťom mieste skončil Nostradamus 2012 z Trenčína. Amatérski nadšenci dračích lodí sa túto sezónu stretnú ešte v Piešťanoch, Trenčíne i na Kunovskej priehrade, kde budú zbierať body v rámci slovenského pohára.

Prvé kolo slovenského pohára dračích pretekov pripravila Spoločnosť Dračích lodí Slovenska, Slovenský veslársky klub, mestská časť Ružinov a Ružinovský športový klub.

(TASR)

Páčil sa vám článok?