V nedeľu štartuje Račianska cykločasovka

29.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

Amfiteáter v račianskej Knižkovej doline v Bratislave bude v nedeľu 1. mája 2011 patriť cyklistom. Jazdiť sa bude prvý ročník Račianskej časovky v rámci 2. kola Župného pohára „Na bicykli deťom“. Agentúru SITA o tom informoval hovorca mestskej časti Jaroslav Hinšt. Intervalový štart v amfiteátri je od 10:00 h.

Dĺžka trate je šesť kilometrov (s prevýšením 340 m) a povedie z amfiteátra cez Knižkovu dolinu, Dolný červený kríž a Biely kríž. Účastníci sa môžu zúčastniť na akomkoľvek bicykli, povinná je prilba. Jej zloženie z hlavy bude znamenať diskvalifikáciu. Najrýchlejší jazdci budú odmenení pohármi a vecnými cenami, pre všetkých pretekárov je navyše pripravená tombola.

Odovzdávanie cien je naplánované o 15:00 v amfiteátri. Časť zo štartovného pôjde na pomoc detskej onkológii - občianskemu združeniu Deťom pre život. Podávať sa bude aj občerstvenie, cyklisti sa môžu posilniť gulášom.

Organizátormi podujatia sú mestská časť Rača a Bike - Team Bratislava. Preteky sa uskutočnia pod patronátom račianskeho starostu Petra Pilinského. Záujemcovia sa môžu prihlásiť cez formulár na internetovej stránke www.nabicyklidetom.sk, alebo priamo na štarte.

(sita)

Páčil sa vám článok?