Vo Vajnoroch majú novú bikrosovú dráhu

22.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

V stredu 27. apríla 2011 otvoria vo Vajnoroch v športovom areáli Alviano bikrosovú dráhu. Súčasťou slávnostného otvorenia bude aj výsadba stromčekov v areáli.

Dráhu začala mestská časť budovať v roku 2010. Podnetom na jej vznik boli sťažnosti mladých ľudí, ktorí jazdili na bicykloch po detských ihriskách argumentujúc, že nemajú vo Vajnoroch priestor, kde by sa mohli venovať rýchlej jazde na bicykli. Na pozemku dnešnej dráhy, ktorý si mestská časť prenajala, sa nachádzala nelegálna skládka. Priestor upravili aj s pomocou brigádnikov - dobrovoľníkov.

Dráha má približne 270 metrov, obsahuje šesť skokov, jej povrch je v prevažnej miere tvorený z hliny.

„Bikrosových dráh na Slovensku nie je veľa. Takých, na ktorých sa konajú preteky, sú iba štyri. Dráha vo Vajnoroch bola robená pre mládež, aby sa tu mohli vyblázniť na svojich bicykloch. Poslúži aj ako vynikajúce miesto na tréning pre jazdcov bikrosu, keďže obsahuje aj menšie aj väčšie skoky. Na dráhe sa nachádzajú veľmi dobre tvarované klopenky, ktoré považujem za najlepšie na Slovensku," povedal Milan Krebs, viacnásobný majster Slovenska v bikrose.

(kd)

Páčil sa vám článok?