Ligový futbalový zápas Slovana v Žiline nedohrali

1.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

Šláger 24. kola Corgoň ligy medzio MŠK Žilina a ŠK Slovan Bratislava nedohrali - v 90. minúte za stavu 0:0 totiž jeden z fanúšikov inzultval čiarového rozhodcu a hlavný následne duel predčasne ukončil. Zápas tak bude mať dohru za zeleným stolom.

MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 0:0 nedohrali, rozhodca predčasne ukončil zápas
ŽK: 8. Šourek, 32. Zjuzins, 65. M. Ceesay - 42. Guédé, 44. F. Kiss, ČK: 70. M. Ceesay po 2. ŽK, rozhodovali: Chmura - Slyško, Kubačka, 6540 divákov

Žilina: Dúbravka - S. Angelovič, Zd. Štrba, Šourek, Patrik Mráz - Ľ. Guldan - Zjuzins (46. Gergel), Bello, Majtán (85. Mabouka) - M. Ceesay, I. Lietava
Slovan: Putnocký - Pauschek (53. Jánošík), Dobrotka, Kolčák, T. Hrdlička - Milinkovič, F. Kiss (86. Grendel), Guédé, Žofčák - Šebo, Kordič (73. Á. Szarka)

V šlágri jarnej časti začali aktívnejšie hostia. Počas prvých desiatich minút rozohrávali niekoľko štandardných situácií, vypracovali si aj gólové príležitosti po kombinačných akciách. Už v 3. min po priamom kope hlavičkoval zblízka v tlačenici Hrdlička, ale len na vrchnú sieť. Ďalšiu tutovku spálili hostia v 9. min. Žofčák dostal ideálnu prihrávku do brejku, ale Dúbravku sa mu nepodarilo prekonať. S pribúdajúcimi minútami sa hra vyrovnala, oba tímy kombinovali väčšinou len medzi šestnástkami. V 27. min mali slovanisti ďalšiu čistú gólovú šancu, po Štrbovom zaváhaní vo vlastnej šestnástke Šebo z voleja opečiatkoval ľavú žrď Dúbravkovej svätyne. Tri minúty pred prestávkou prihral Lietava v šestnástke Slovana Ceesayovi, ten však dlho váhal so strelou až ho nakoniec obrancovia hostí pripravili o loptu. Hneď z následného protiútoku Kordič vysunul Šeba, ale ten zblízka opäť mieril tesne vedľa.

Hneď na začiatku druhého polčasu zobral Lietava v šestnástke Slovana loptu obrancovi Hrdličkovi, ale z uhla sa mu nepodarilo prekonať Putnockého. Na opačnej strane Šebo znova vyskúšal Dúbravku v 52. min, jeho prudkú strelu z pravej strany však žilinský brankár vyrazil. V 70. min dostal útočník MŠK Ceesay žltú kartu za pád v šestnástke, keďže už jednu mal jedno napomenutie, musel opustiť ihrisko. V záverečných desiatich minútach hostia pritlačili domácich na ich polovicu, hostia poslali smerom na žilinskú bránku niekoľko nebezpečných striel. Veľkú šancu mal v 81. min Guédé, po prihrávke od Milinkoviča sa natlačil pred Dúbravku, ale ani on netrafil medzi tri žrde. O päť minút neskôr minul zblízka Šebo. Oslabení Žilinčania už smerom dopredu veľa nevymysleli.

V 90. min jeden z domácich fanúšikov vybehol na hraciu plochu a napadol čiarového rozhodcu Slyška, usporiadatelia ho odviedli a hlavný rozhodca Chmura predčasne ukončil stretnutie bez toho, aby odpískal koniec. Šláger bude mať s veľkou pravdepodobnosťou dohru za zeleným stolom.

Pavel Hapal (tréner MŠK Žilina): "Slovan bol lepší, mal viac šancí, my sme však mali kopať regulárny pokutový kop. Futbal sa hrá pre divákov, dnes ich prišlo dosť a videli dobrý futbal s mnohými šancami. Skutočnosť, že bol zápas predčasne ukončený nás určite zomkne a budeme bojovať ďalej."

Karel Jarolím (tréner Slovana Bratislava): "Odohrali sme dobrý zápas, jediné, čo mi chýbalo, že sme nestrelili gól, šancí sme totiž mali dosť. Mohli sme rozhodnúť už v prvej polovici prvého polčasu. Na konci stretnutia zbytočne pracovali emócie, čo je škoda."

Uzávery o osude stretnutia nateraz predčasné

O osude piatkového stretnutia 24. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže medzi vedúcim tímom tabuľky MŠK Žilina a tretím Slovanom Bratislava, ktoré v 90. min za stavu 0:0 hlavný rozhodca Pavol Chmura predčasne ukončil pravdepodobne pre inzultáciu asistenta rozhodcu Romana Slyška jedným z divákov, padne verdikt až po vyhodnotení celej situácie na základe oficiálnych správ o tejto udalosti.

"Musíme si počkať na zápis od rozhodcu a vyjadrenie delegáta stretnutia. V tejto chvíli by boli akékoľvek uzávery predčasné," povedal pre agentúru SITA riaditeľ Únie ligových klubov (ÚLK) pre Corgoň ligu Dušan Huňady.

Delegát stretnutia: "Išlo o inzultáciu"

Dôvodom na predčasné ukončenie piatkového zápasu 24. kola Corgoň ligy medzi MŠK Žilina a Slovanom Bratislava v 90. min za stavu 0:0 bola inzultácia asistenta rozhodcu. Potvrdil to delegát tohto stretnutia Ladislav Benedikovič, ktorý pre pracovníkov médií v dejisku duelu povedal: "V 89. min stretnutia pre nás zatiaľ neznámy divák skočil z tribúny na hraciu plochu, kde dvoma rukami sotil asistenta rozhodcu číslo jeden. Ten zdvihnutou zástavkou informoval hlavného rozhodcu a vbehol k nemu na ihrisko. Zápas sa za takýchto okolností nemohol dohrať, pravidlá sú jasné. Násilné vrazenie do rozhodcu zo strany diváka či akejkoľvek inej osoby je považované za inzultáciu."

(sita)

Páčil sa vám článok?