V Čunove budú ME, divákov prepraví linka č. 91

27.5.2010
0
Páčil sa vám článok?

Už o niekoľko dní privítame v Bratislave najlepších vodných slalomárov z celého starého kontinentu. V areáli Divoká voda v Bratislave-Čunove sa 3. až 6. júna 2010 uskutočnia majstrovstvá Európy, na ktorých by malo štartovať približne tristo pretekárov z tridsiatich krajín.

Slovensko budú reprezentovať aj Peter a Pavol Hochschornerovci, ktorí sú v Čunove vlastne doma. „Keď sme pred ôsmimi rokmi v Čunove získali titul majstrov Európy, nadšenie ľudí nemalo konca, bolo to niečo fantastické, teraz sa to pokúsime zopakovať. Tešíme sa na preteky,“ povedal za oboch bratov Peter Hochschorner.

Čunovské podujatie bude v histórii vodného slalomu prvé zelené. Organizačný štáb šampionátu, pretekári aj návštevníci budú totiž využívať vozidlá poháňané stlačeným zemným plynom. V porovnaní s tými, čo jazdia na benzín či naftu, sú ekonomicky i ekologicky oveľa výhodnejšie.

Počas prvého júnového víkendu (5. až 6. júna 2010) bude premávať linka číslo 91 na predĺženej trase až do areálu Divoká voda. V prípade priaznivého počasia môžu Bratislavčania prísť povzbudiť slovenských reprezentantov aj na bicykli či kolieskových korčuliach. Ak sa rozhodnú pre autá, musia ich zaparkovať podľa pokynov organizátorov na miestach určených pre divákov.

V sobotu a v nedeľu bude vstup do areálu spoplatnený. Deti do 15 rokov majú vstup zdarma. Rodiny s deťmi budú mať k dispozícii detský kútik na bezpečnom mieste v blízkosti hotela a reštaurácie s veľkým nafukovacím hradom.

(az)

Páčil sa vám článok?