V Burgenlande bude týždeň cyklistiky

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Týždeň od 8. do 15. júla je v rakúskej spolkovej krajine Burgenland úplne v znamení cyklistiky. Počas Dňa cyklistiky, 8. júla sa bude konať 6. etapa Pretekov okolo Rakúska, ktorá má 38,4 kilometra v časovkách jednotlivcov so štartom a cieľom v Podersdorfe.

Na Deň cyklistiky sa uskutoční aj otvorenie novej cyklistickej cesty B10 okolo Neziderského jazera, sprevádzané pestrým rámcovým programom. Oddychové miesta v novom dizajne popri celej trati zintenzívnia pôžitok z cyklistiky pri Neziderskom jazere. Nové panoramatické informačné tabule prispievajú k ľahšej orientácii. Drevená rebrovitá škrupina, ktorá tvorí miesto na oddych medzi Podersdorfom a Illmitzom, pod názvom jaskyňa, je prvou drevenou konštrukciou tohto druhu v Rakúsku. Pavilón je pokrytý trstinou, čo mu dodáva typický burgenlandský charakter. Chladný a vzdušný interiér je vybavený lavicami a stolmi z pieskovca a poskytuje cyklistom príjemný oddych v náročnom prostredí. Ďalšie odpočívadlá zapadajú optimálne do prostredia vďaka konštrukciám s ľahkým plachtovým prístreškom, ktoré poskytujú tieňové zóny.

Spoločne so Železničnou spoločnosťou Slovensko a ÖBB sa bude aj naďalej v roku 2006 pre cykloturistov prevádzkovať denné spojenie s prepravou bicyklov na trati z Bratislavy - Petržalky do Parndorfu. Veľkou výhodou je, že sa za výhodnú cenu 112 Sk/ 2,80 € (+ 80 Sk/2 € za prepravu bicykla - tarifa platí len z Bratislavy) tour-retour bez dlhých prestojov na hraniciach a kontrol, ako aj bez nutnosti transportovať bicykel na aute - dostanete len za 25 minút bez stresov do stredoeurópskeho cyklistického raja. Zo stanice Parndorf je priame spojenie na sieť cyklistických ciest okolo Neziderského jazera v dĺžke 500 kilometrov, ktoré sú čiastočne vyasfaltované a veľmi dobre označené.

Páčil sa vám článok?