Ďalšie futbalové miniihrisko

4.10.2006
0
Páčil sa vám článok?

V areáli Základnej školy Pri Kríži sa onedlho začne výstavba futbalového miniihriska s umelým trávnikom a osvetlením. Postavia ho v rámci celoslovenského projektu Slovenského futbalového zväzu, rezortu školstva a UEFA.

Základná škola Pri Kríži získala grant vo výške 1,25 milióna korún po tom, ako sa do projektu prihlásila a splnila prísne kritériá Slovenského futbalového zväzu.

Prihlásiť sa mohli mestá, obce, základné alebo stredné školy, telovýchovné jednoty alebo futbalové kluby. Zväz na rok 2006 vybral v rámci Bratislavy okrem Dúbravky aj Obchodnú akadémiu na Dudovej ulici a futbalové kluby FKM Karlova Ves a ŠK Vrakuňa.

Projekt ráta s výstavbou 100 miniihrísk na celom Slovenku. Začal sa v roku 2004, keď dostali deti zo ZŠ Kalinčiakova do daru od UEFA prvé miniihrisko. Podľa Slovenského futbalového zväzu je v súčasnosti zaregistrovaných viac ako 160 záujemcov a keďže je plánovaných 100 miniihrísk, výkonný výbor futbalkového zväzu dočasne pozastavil prijímania nových žiadostí.

Základná škola Pri Kríži, ktorú v súčasnosti navštevuje 650 detí, sa podľa slov jej riaditeľky Ivety Mikšíkovej na nové miniňihrisko teší. Hotové by mohlo byť koncom septembra a stáť bude na pozemku školy. Využijú ho najmä jej žiaci a rodičia, prípadne aj iní záujemcovia v rámci Dúbravky.

Mini ihriská sú kompaktné a multifunkčné plochy s rozlohou od 100 do maximálne 594 metrov štvorcových. Sú budované z odolných a trvácnych materiálov nenáročných na údržbu. Povrch tvorí umelý trávnik vyplnený kremičitým pieskom.

(rob)

Páčil sa vám článok?