Na Kuchajdu tri týždne bez vstupného

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Obľúbené prírodné kúpalisko Kuchajda je od prvého júna prístupné verejnosti, zatiaľ bez vstupného, ale s radom noviniek, ktoré uvítajú najmä tí, ktorí chcú oddychovať aktívne.

Na ploche bývalého tréningového ihriska futbalistov Interu, ktorá s areálom Kuchajdy susedí, budú rekreantov čakať nové ihriská pre volejbal, minifutbal, basketbal, nohejbal, streetball i pétanque.

Do začiatku sezóny má nadobudnúť definitívne novú tvár aj občerstvovanie v areáli. Doterajšie provizórne stánky ambulantného občerstvenia nahradia trvalé drevené stavby. Po dobudovaní ich dostanú do prenájmu prevádzkovatelia. Na rekonštrukciu zariadení Kuchajdy vyčlenila mestská časť investíciu vo výške štyri milióny korún. Zlatým klincom má byť reštaurácia Vodný svet, ktorú má súkromný investor dokončiť do začiatku sezóny. Bude stáť na 75 pilótach s terasou nad jazerom, a postavená bude tak, aby na ňu bol prístup aj z člnkov.

Sezónu na Kuchajde otvoria so štartom Kultúrneho leta 19. júna. Od toho dňa bude dbať nad bezpečnosťou kúpajúcich sa vodná záchranná služba a o poriadok služba na vstupných bránach. V tento deň sa začne vyberať vstupné, od ktorého sú oslobodení dôchodcovia, zdravotne znevýhodnení občania a deti do 6 rokov. Vstupné je 30 korún, parkovacia hodina na priľahlom parkovisku bude stáť 20 korún.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie