Do Bratislavy prídu víťazi Wimbledonu

12.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Po vlaňajšej exhibícii, v ktorej sa v Bratislave predstavil Pete Sampras, čaká hlavné mesto rovnaká tenisová lahôdka. Do Sibamac arény NTC zavítajú tenisové legendy - Chorvát Goran Ivaniševič, Nemec Michael Stich, Francúz Henri Leconte a Iránčan Mansour Bahrami.

Exhibícia Tennis Classic 2009 sa uskutoční vo štvrtok 17. decembra 2009 v Bratislave a okrem zahraničných hviezd nebudú chýbať ani bývalí slovenskí reprezentanti - Miloš Mečíř a Karol Kučera. Kým pred rokom bolo celé podujatie postavené na príchode Američana Samprasa, druhý ročník je rozložený na viacero osobností.

Diváckym ťahákom bude zrejme tridsaťosemročný Chorvát Goran Ivaniševič. Ten bol svojho času dokonca svetovou dvojkou a v roku 2001 získal svoj najväčší triumf - titul na wimbledonskej tráve. Štyridsaťjedenročný Nemec Michael Stich vyhral Wimbledon v roku 1991 a aj jemu patrila v najlepších časoch druhá svetová priečka. O niečo menej úspechov majú v kolónke zapísaných štyridsaťšesťročný Francúz Henri Leconte (najlepšie piaty v rebríčku a najväčší úspech finále Roland Garros 1988) a päťdesiattriročný Iránčan Mansour Bahrami.

Na rozdiel od vlaňajšej akcie teraz sú vynechané všetky sprievodné akcie. V dvojhre nastúpia proti sebe na dva víťazné sety Ivaniševič a Stich, v jednosetovej štvorhre do osem gemov preveria Leconteho s Bahramim bývalé slovenské jednotky Miloš Mečíř - Karol Kučera. O zábavu by sa mali postarať hlavne prví dvaja. „My im budeme skôr sekundovať,“ priznal s úsmevom Karol Kučera.

Ten súčasne potvrdil, že za posledných päť rokov je asi v najlepšej forme. Tenis stále hráva, pomáha s trénovaním, až na menšie problémy s chrbtom slúži aj zdravie, takže organizátori sa nemusia báť o jeho kondičku. „A netreba sa báť ani o kondičku Miloša Mečířa. Dva razy do týždňa hráva hokej, čo je určite náročnejšie ako štvorhra,“ prízvukoval Karol Kučera, podľa ktorého práve prítomnosť Miloša Mečířa akcii pomôže. „Zahraniční hráči sa s ním určite radi stretnú a poteší ich, keď sa s nimi postaví na kurt.“

Vstupenky na podujatie sú v predaji od pondelka 9. novembra a stoja od 25 do 40 eur, lóža však vyjde aj na tisíc eur. Podujatie vyjde pritom lacnejšie ako vlaňajší 1. ročník, stále je ale drahšie ako Ritro Slovak Open.

(db)

Páčil sa vám článok?