Petržalka aj bez Hippa vyučila Košice

16.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti MFK Petržalka majú za sebou prvý domáci zápas bez bývalého trénera Michala Hippa a prvý s Petrom Fieberom, ktorý ho nahradil. Premiéra vyšla bývalému obrancovi Interu a Dunajskej Stredy možno až nad očakávania.

Petržalka vo svojom seneckom exile rozbila nedávny košický pohárový zázrak 3:0 a nebola ďaleko od toho, aby dala východniarom rovnaký výprask ako nedávno AS Rím - sedmičku. Hostia už bez trénera Jána Kozáka, ktorý sedel len na tribúne, boli iba tieňom nedávneho strašiaka AS (a na jar aj Slovana) a za stavu 0:3 a po vylúčení Cicmana sa už len modlili, aby bol koniec.

„Určite sme vyhrali zaslúžene. Boli sme lepším mužstvom, chlapci bojovali, podali dobrý a disciplinovaný výkon,“ pochválil svojich nových zverencov Peter Fieber. O tom, či naozaj išlo o čoraz lepšiu Petržalku, alebo sa pod výsledok podpísali aj žalostné Košice, môžu Petržalčania presvedčiť už v sobotu 19. septembra 2009, keď nastúpia na ihrisku posledného Ružomberka vedeného už Čechom Strakom.

ŠK Slovan mal minulý víkend voľno, čo mohlo novému trénerovi Michalovi Hippovi pomôcť pri ešte lepšom spoznávaní tímu, ku ktorému sa vrátil až po reprezentačnej prestávke. Belasí majú za sebou stredajšiu dohrávku 2. kola so Žilinou, v sobotu 19. septembra o 17.30 h hostia na Tehelnom poli Banskú Bystricu.

(db)

Páčil sa vám článok?