Futbalisti MFK Petržalka zdolali Košice

13.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

Corgoňligová premiéra MFK Petržalka pod vedením nového trénera Petra Fiebera vyšla na výbornú - Petržalčania zdolali Košice 3:0, keď o výsledku rozhodli už v prvom polčase. Vďaka zisku troch bodov Petržalka poskočila v Corgoň lige na 7. miesto.

MFK Petržalka - MFK Košice 3:0 (3:0)
Góly: 6. Tomčák, 22. P. Bašista (vlastný), 33. Mikulič, ŽK: 84. R. Konečný - 51. Smrek, 79. Milinkovič, 87. S. Kišš, ČK: 55. R. Cicman, rozhodovali: Olšiak - D. Hrčka, Vorel, 550 divákov

Petržalka: Jenčo - Čikoš, Burák, R. Konečný, Burza - Mikulič (66. Fodrek), Hílek (77. P. Sedlák), Tomčák, Guédé - Hodek, Majtán (70. Fieber ml.)
Košice: Schreng - Smrek, R. Cicman, P. Bašista, S. Kišš - Dobias (45. Karaš) - Janič, Hovančík, Viazanko - Milinkovič (80. Serečin) - Škutka (58. Juhár)

Petržalka, ktorá sa po prvý raz predstavila na svojej seneckej domácej pôde pod vedením kouča Petra Fiebera, pomerne rýchlo viedli 2:0 po kurióznych góloch. Najprv v 6. min Tomčák potiahol akciu po ľavom krídle a chcel centrovať, ale na prekvapenie všetkých skončila lopta v ľavom hornom rohu Schrengovej bránky. V 22. min hodlal Košičan Bašista hlavou usmerniť vlastnému brankárovi, ale namieril do siete. V 31. min sa dostali do šance východniari, keď Janič zahrával priamy kop a jeho strela smerovala priamo do bránky Jenča, ale ten na dvakrát jeho strelu kryl. V 33. min Guédé prihral do šestnástky Majtánovi, ten vystrelil do priestoru bránky, Schreng jeho pokus len vyrazil k Mikuličovi a ten zvýšil na 3:0.

V druhom polčase už futbalisti Petržalky hrali skôr na istotu. Síce sa zrodili tri vážnejšie gólové príležitosti, ale bez efektu. V 55. min Cicman stiahol prenikajúceho Majtána, za čo ho rozhodca poslal predčasne pod sprchy. Košičania sa snažili aspoň o skórovanie, ale akoby im nebolo súdené rozvlniť sieť.

Peter Fieber (tréner Petržalky): "Po mojom prvom zápase na lavičke Petržalky sa musím zverencom poďakovať, pretože od úvodných minút bojovali a predvádzali disciplinovaný výkon. Myslím si, že sme zvíťazili zaslúžene."

Jaroslav Galko (asistent trénera Košíc): "Úvod zápasu bol pre nás ako zo zlého sna. Môžem povedať, že sme inkasovali všetky tri góly po našich hrubých chybách. Domácich sme posadili na koňa prakticky dvoma vlastnými gólmi a tretí nás definitívne položil. Do druhého polčasu som síce chlapcom povedal, aby sa pokúsili aspoň znížiť, ale úder prišiel s vylúčením Cicmana - odvtedy sme zápas už iba dohrávali. Predviedli sme podpriemerný výkon."

(sita)

Páčil sa vám článok?