Na úvod Inteligy víťazstvo pozemkárov Rače

7.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

Pozemní hokejisti KPH Rača zvíťazili v nedeľňajšom zápase úvodného kola nového ročníka interligy mužov v domácom prostredí nad maďarským tímom Olcote HC hladko 6:0 (2:0).

Dva góly "strieborného" družstva z uplynulej sezóny tejto tradičnej medzinárodnej klubovej súťaže strelil na Národnom štadióne Pavla Rosu v Bratislave Stanek, raz boli úspešní Jelačič, Hruška, Zemko a Boháč. Druhý slovenský zástupca v interlige ŠK Šenkvice (vlani 9. tím v konečnom hodnotení) neodohral v nedeľu plánovaný duel proti HK Jedinstvo Záhreb. Pre infekčné ochorenie u viacerých hráčov chorvátskeho tímu sa stretnutie odložilo a uskutoční sa pravdepodobne až koncom októbra.

Na rozdiel od minulého interligového ročníka, keď 10 mužských účastníkov hralo v základnej časti systémom každý s každým (doma - vonku) a na záverečný turnaj Final Four postupovali prvé štyri tímy, sa v tohtosezónnej edícii bude hrať v dvoch päťčlenných skupinách. Súperom Rače budú maďarské družstvá Olcote HC (v sezóne 2008/09 posledné 10. miesto), Építök SC Budapešť (6.), Rosco HC Budapešť (8.) ako aj rakúsky Wiener Neudorf (4.). Šenkvičania nastúpia v základnej časti proti dvom chorvátskym tímom HK Mladost Záhreb (štart obhajcu celkového prvenstva je však otázny) a HK Jedinstvo Záhreb (7.) i dvom slovinským klubom HK Pliva Lipovci (3.) a HK Moravské Toplice (5.).

Na budúcoročný májový Final Four (dejisko ešte nie je známe) sa priamo kvalifikujú víťazi oboch skupín. Tých na základe tzv. "krížového" pravidla doplnia na štyroch účastníkov úspešnejší z duelov druhých tímov zo skupín proti tretím družstvám zo skupín po základnej časti.

Interliga mužov 2009/2010 - nedeľňajšie výsledky slovenských tímov:

KPH Rača (SR) - Olcote HC (Maď.) 6:0 (2:0)
Góly: Stanek 2, Jelačič, Hruška, Zemko, Boháč

ŠK Šenkvice (SR) - HK Jedinstvo Záhreb (Chorv.)
Zápas odložili pre zdravotné problémy (infekčné ochorenie) viacerých hráčov chorvátskeho tímu, duel by sa mal uskutočniť v náhradnom termíne, pravdepodobne koncom októbra.

(sita)

Páčil sa vám článok?