Futbalisti MFK Petržalka prehrali v Trnave

29.8.2009
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti MFK Petržalka v 8. kole Corgoň ligy prehrali v Trnave, keď nedokázali dať ani jeden gól a dva naopak dostali. Petržalčania sú v tabuľke po neúplnom ligovom kole na ôsmom mieste.

Spartak Trnava - MFK Peržalka 2:0 (1:0)
Góly: 30. Ľ. Bernáth, 90.+ Michel Neto, ŽK: 45. Kopúnek, 78. Tiago Bernardini - 12. Maroši, 30. Hílek, rozhodovali: Vlk - Sluk, Vindiš, 3924 divákov

Trnava: Rybánsky - Jakubička, Doležaj, Tiago Bernardini, Schmidt - P. Ďuriš, Kopúnek, R. Procházka (77. Železník), Michel Neto - Kožuch (66. Kone Koro), Ľ. Bernáth (87. Súkenník)
Petržalka: Jenčo - Čikoš, Burák, R. Konečný, Staško - Majtán, Guédé, Hílek, Maroši (60. Fodrek), Tomčák (88. Najman) - Hodek (82. Johancsik)

Z vlaňajších vzájomných zápasov úspešnejší Spartak chcel i v tomto dueli nadviazať na svoje minuloročné úspešné ťaženie proti Petržalke. Prvá vážnejšia situácia zápasu sa odohrala v 18. min pred bránkou hostí, keď Jakubička vybojoval loptu, preštrikoval sa cez dvoch petržalských hráčov, prihral na hranicu šestnástky Procházkovi, ktorého štipľavú strelu Jenčo kryl. V 21. min z priameho kopu po faule Marošiho na Bernátha opečiatkoval Neto brvno petržalskej bránky. V 28. min pekne zakombinovali hráči Artmedie, Guédé uvoľnil kolmicou do šestnástky Marošiho, ktorému zmaril šancu skorým vybehnutím Rybánsky. V 30. min Neto uvoľnil peknou uličkou Bernátha, ktorý zoči-voči Jenčovi nezaváhal a otvoril skóre - 1:0. Táto situácia vyvolala búrku nevôle u hráčov Artmedie, ktorí sa dožadovali ofsajdu. Na to doplatil Hílek žltou kartou. V 34. min mohli hostia vyrovnať, a to hneď dvakrát. Po peknom uvoľnení Tomčáka Hílekom vyprášil hosťujúci hráč domácemu gólmanovi rukavice, následne opäť Tomčák ľavačkou preveril Rybánskeho postreh. Domáci mali vyloženú šancu v 41. min, keď Procházka uvoľnil Neta, ktorý sa v šestnástke na ľavej strane ocitol sám, ale Jenča neprekonal.

V 56. min mali šancu na vyrovnanie Petržalčania, konkrétne Maroši, ale Doležaj zachránil Spartak. V 61. min Neto technickou strelou natiahol brankára Jenča, v 63. min mal vyloženú šancu Kožuch, ktorého pekne uvoľnil Kopúnek, ale sám zoči-voči brankárovi netrafil ani bránku. Rybánsky sa vyznamenal v 64. min, keď zmaril šancu Hílekovu. Jenčo vyrazil aj štiplavú strelu Koneho, ktorá mierila do šibenice petržalskej bránky. V 81. min vyslal ďalekonosnú tečovanú bombu Doležaj z 25 m, no hosťujúci gólman opäť vynikol. V 86. min Ďuriš z ostrého uhla opečiatkoval hornú žrď Jenčovej bránky. V nadstavenom čase Neto ľavačkou z priameho kopu zakrútil loptu ponad múr do hosťujúcej siete a stanovil konečný výsledok stretnutia na 2:0.

Karol Pecze (tréner Trnavy): "Vstúpili sme do stretnutia s jasným zámerom - ofenzívnym poňatím hry. Vedeli sme, že Petržalka nebude ľahký súper, čo potvrdili v zápasoch so Slovanom, Žilinou a Dunajskou Stredou. Neto predviedol v tomto dueli prekrásne momenty, bolo otázkou času, kedy zvýšime naše vedenie. Náš gólman Rybánsky preukázal vynikajúcu formu. Naše trvalé úsilie prinieslo druhý gól. Tento zápas sa musel divákom páčiť, bol veľmi zaujímavý."

Emil Stranianek (tréner Petržalky): "Do zápasu sme vstúpili zle, robili sme veľmi veľa zbytočných chýb, boli sme často pod tlakom. V druhom polčase sme sa zlepšili, spresnili sme hru a začali sme kombinovať. Bez gólu ale nemôžeme vyhrať. Musím pochváliť nášho brankára Jenča, ktorý nás viackrát podržal. Tento výsledok je obrazom zápasu."

(sita)

Páčil sa vám článok?