Staré šmykľavky na Železnej nahradia nové

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Rekonštrukcia areálu na Železnej studničke zasiahla aj atrakcie pre deti - z Partizánskej lúky zmizli šmykľavky tvarom pripomínajúce slony, ktoré tu stáli dlhé roky.

O osud šmykľaviek sa zaujímala čitateľka Barbora Kalinová, ktorá sa spýtala, či sa vrátia na svoje miesto. „Tieto šmykľavky sú v Bratislave ojedinelé a veľmi obľúbené, veľa ľuďom už teraz chýbajú, videla som, ako sa smutne pozerajú na prázdne miesto, kde predtým stáli,“ napísala nám. „Už dlhé roky slony patria k Železnej studničke, bez nich to nie je ono.“

Ako nám potvrdil riaditeľ Mestských lesov Bratislava Vladimír Kutka, šmykľavky boli nebezpečné, pretože vzdialenosť medzi koncom šmykľavky a miestom dopadu bola príliš veľká a dochádzalo tu k úrazom detí. Nebezpečný a príliš vysoký bol aj nástupný rebrík. „Keďže z bezpečnostného hľadiska nevyhovovali, budú nahradené novými, ktoré spĺňajú bezpečnostné normy,“ uviedol V. Kutka. Ako dodal, celá Partizánska lúka sa rekonštruuje, takže koncom mája sa nám predstaví už v novom šate. V. Kutka ubezpečil, že tu budú aj detské šmykľavky a preliezky.

Páčil sa vám článok?