MFK Petržalka prehrala v Banskej Bystrici

1.8.2009
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti MFK Petržalka prehrali v 4. kole Corgoň ligy v Banskej Bystrici 0:3 a ligovej tabuľke klesli na 9. miesto. Najbližší zápas hrajú Petržalčania v sobotu 8. augusta 2009, keď "doma" v Senci privítajú Nitru.

Dukla Banská Bystrica - MFK Petržalka 3:0 (2:0)
Góly: 19. a 36. Uškovič, 83. Pich, ŽK: 15. Savič, 62. Turňa, 82. Pečovský - 8. Hílek, 59. Tomčák, rozhodovali: Šipoš - Brendza, Rendko, 2434 divákov

B. Bystrica: Boroš - Turňa, Adámik, Poljovka, Savič - Pečovský - V. Gajdoš (66. Seye), Bruško (77. Snitka), M. Kuzma, M. Pančík ml. - Uškovič (81. Pich)
Petržalka: Hýll - Čikoš, Šedivý, Staško, R. Konečný - Hílek - Fieber (46. Hodek), P. Sedlák (80. Maroši), Pavol Ďurica - Majtán (66. Johancsik) - Tomčák

Úvod stretnutia patril hosťom, ktorí v 2. a 10. min pohrozili Tomčákom. Pri prvom pokuse mieril útočník Petržalky vedľa bránky a v druhom prípade v dobrej pozícii nedočiahol na loptu. Ďalšie momenty už patrili banskobystrickej Dukle. Najprv sa v 12. min po prihrávke Gajdoša rútil na brankára Hýlla osamotený Uškovič, no strelou po zemi ho neprekonal, gólman Petržalky zasiahol nohami. O štyri minúty neskôr zasahoval Hýll pred Pečovským a následne zneškodnil aj priamy kop Bruška z 25 m. Tlak Dukly sa stupňoval a napokon vyústil do gólu. Po centri Michala Pančíka z ľavej strany sa v šestnástke hlavou presadil a presne namieril Uškovič. Dukla aj po góle zostala pri chuti, neustále útočila. Nebezpečné boli najmä rohové kopy Bruška a hlavičky Adámika. Druhý gólový moment prišiel v 36 min, keď Pančík prihral z pravej strany do šestnástky Pečovskému, ktorý sa pred Hýllom nepresadil, ale odrazenú loptu Uškovič dostal bez problémov do brány.

Aj v druhom polčase bola Dukla aktívnejšia, no šancí mala už menej. Až v 69. min Bruško z 25 m tesne minul ľavú žrď Hýllovej svätyne a z následného rohu mieril Pančík spoza šestnástky vedľa. Petržalka pohrozila iba na začiatku druhého polčasu strelou Pavla Ďuricu z tridsiatich metrov, no lopta išla nad brvno. Na ihrisku sa inak toho v druhom polčase veľa neudialo, diváci sa však bavili a dostali zaslúženú odmenu v podobe tretieho gólu, v ktorom mali prsty striedajúci hráči Dukly. Predchádzala tomu chyba v defenzíve hostí, z ktorej ťažil Seye. Ten loptu prihral do šestnástky mladému Pichovi, ktorý sa v šestnástke pohral s obrancami aj brankárom Petržalky a napokon strelil premiérový corgoňligový gól. Hostia sa dostali do šance v poslednej minúte, resp. v nadstavenom čase, no v pokutovom území sa nepresadil slabou strelou Tomčák.

Jozef Jankech (tréner Dukly Banská Bystrica): "Chýbali nám hráči zo základnej zostavy, nemali sme cez týždeň Seyeho. Absentovali Hučko, Pleva a Ďuriš, no v prvom polčase sme predviedli kvalitný výkon. Súpera sme do ničoho nepustili, dali sme dva góly a mohli sme ich dať aj viac. Po prestávke na nás prišiel útlm. Vystriedali sme hráčov, ktorí nevládali. Náhradníci ich dobre nahradili a tretí gól bol bodkou za dobrým výkonom a zápasom. Viem, že sa vyskytli aj chyby, máme čo naprávať, no chlapcom musím poďakovať. Rovnako patrí vďaka aj divákom. Verím, že v najbližšom zápase ich bude na štadióne ešte viac."

Michal Hipp (tréner MFK Petržalka): "Pokojnú prípravu na zápas nám narušili zranenia Mikuliča, Jenča a v podstate aj Burzu a Kissa. So všetkými som počítal do základnej zostavy. Takéto faktory však vedia mužstvo posilniť, aby bolo súdržnejšie, kompaktnejšie. Tieto tri veci nás zdobili doteraz, no proti Banskej Bystrici som sa netrafil do zostavy. Je pravdou, že prvá desaťminútovka patrila nám, mali sme dve šance Tomčáka. Potom sme súpera zlým pozičným postavením postavili na nohy, ponúkli sme tutovku Uškovičovi a priebeh ďalej patril domácim. Chybami sme ich poslali do dvojgólového vedenia. V druhom polčase som sa snažil využiť všetku útočnú silu, ktorú som mal na lavičke. Snaha hráčov bola veľká, snažili sa vypracovať si gólové šance, ale efektivita bola slabá. Tretí gól sme dostali opäť po hrubej individuálnej chybe. Víťazstvo domácich je zaslúžené, no pre nás kruté."

(sita)

Páčil sa vám článok?