Potvrdené: Milan Ivana mieri zo Slávie do Slovana

28.7.2009
0
Páčil sa vám článok?

Futbalový majster ŠK SLOVAN Bratislava a pražská Slávia sa v noci na utorok dohodli na prestupe hráča Milana Ivanu na Tehelné pole. Potvrdila to oficiálna webstránka belasých.

Nová posila Slovana pricestuje do Bratislavy už dnes a okamžite sa pripojí k mužstvu, ktoré sa pripravuje na zajtrajší zápas 3. predkola Ligy majstrov s Olympiakos Pireus.

„Každý kvalitný hráč, ktorý príde do klubu je samozrejme vítaný. Výborné je, že sa to dohodlo už teraz a budeme ho môcť zapísať na súpisku pred zajtrajším zápasom. Ivana je výborný do útoku, ale taktiež ho môžeme využiť v zálohe ako ofenzívneho hráča, čo sedí do nášho štýlu hry," povedal pre klubovú stránku Slovana tréner Dušan Uhrin.

Milan Ivana sa narodil 26. 11. 1983 v Kálnici (okres Nové Mesto n/Váhom). Je bývalým hráčom slovenskej reprezentácie do 21 rokov. Hrával v Ozeta Dukla Trenčín, 1998-2003 FK AS Trenčín, 2004-2007 1. FC Slovácko (ČR), 2007-2009 Sávia Praha (ČR). Výška: 170 cm. Váha: 65 kg.

(banoviny)

AKTUALIZOVANÉ (28.7.2009, 13:49): Vedeniu úradujúceho slovenského ligového šampióna ŠK Slovan Bratislava sa podarilo úspešne dotiahnuť do konca rokovania o prestupe útočníka, resp. ofenzívneho stredopoliara Milana Ivanu zo Slavie Praha (nar. 26. novembra 1983). Ako agentúru SITA informoval generálny riaditeľ "belasých" Dušan Tittel, 25-ročný rodák z Kálnice podpísal s mužstvom z Tehelného poľa trojročný kontrakt.

"Sme veľmi radi, že sme sa s ním dohodli na tejto zmluve. Každé rokovanie si vyžaduje dostatok času, a tak to bolo aj v tomto prípade. Po informáciách o nepriaznivom zdravotnom stave Braňa Obžeru sme chceli angažovať podobný typ futbalistu. Myslím si, že Ivana je tým najlepším riešením," skonštatoval Dušan Tittel a pokračoval: "Už v utorok večer ho prvýkrát privítame na tréningu a dopíšeme ho aj na súpisku UEFA, aby mohol nastúpiť v stredajšom prvom zápase 3. predkola Ligy majstrov proti Olympiakosu Pireus, ak sa ho tréner Uhrin rozhodne použiť."

Nevysoký, len 170 centimetrov merajúci zakončovateľ futbalovo vyrastal v Trenčíne. V roku 2004 odišiel do 1. FC Slovácko a o tri roky neskôr prestúpil do pražskej Slavie, kde však nedostával toľko príležitostí, ako si určite sám predstavoval. "Každý kvalitný hráč, ktorý príde do klubu, je samozrejme vítaný. Výborné je, že sa to dohodlo už teraz a budeme ho môcť zapísať na súpisku pred stredajším zápasom. Ivana je výborný do útoku, ale taktiež ho môžeme využiť v strede poľa ako ofenzívneho hráča, čo sedí do nášho štýlu hry," cituje oficiálna internetová stránka Slovana slová hlavného trénera Dušana Uhrina st.

Podľa Dušana Tittela zatiaľ nie je jasné, koľko bude Branislav Obžera pauzovať. "V najbližších dňoch by mal absolvovať odborné vyšetrenia kolena vo Viedni a Prahe, potom budeme múdrejší. Má problémy s postranným väzom, zatiaľ je ťažké odhadnúť, koľko nám nebude k dispozícii," dodal generálny riaditeľ slovenského majstra.

(sita)

Páčil sa vám článok?