Futbalisti MFK Petržalka zdolali Dunajskú Stredu

25.7.2009
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti MFK Petržalka v novej sezóne prvýkrát zvíťazili, keď v 3. kole Corgoň ligy na "domácom" trávniku v Senci porazili Dunajskú Stredu tesne 1:0.

MFK Petržalka - DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (0:0)
Hralo sa v NTC SFZ v Senci
Gól: 61. F. Kiss, bez kariet, rozhodovali: Horváth - Chládek, Vorel, 1872 divákov

Petržalka: Jenčo - Čikoš, R. Konečný, Staško, Mikulič (79. P. Fieber ml.) - F. Kiss, Hílek, P. Sedlák, Pavol Ďurica - Tomčák (89. Šedivý), Majtán (68. Hodek)
D. Streda: Ján Novota - Seelaus (43. Boya), Adiaba, Nikolič, Kazlauskas - Füzik (65. Hassan), Halimi, Speranza (75. Bognár), Helísek - N´Kendo, Koejoe

Od úvodných minút mali viac z hry futbalisti Petržalky, ale tak ako v uplynulých dvoch kolách, ani tentoraz sa nedokázali v úvodnom dejstve gólovo presadiť. Prvú vážnejšiu príležitosť skórovať mali hráči DAC-u v 20. min, keď sa Helísek prekľučkoval domácou obranou, prekonal i brankára Jenča, ale Konečný z bránkovej čiary jeho strelu vykopol. Hostí podržal v 25. min gólman Novota, keď bravúrne vyrazil Tomčákovú tutovku z rohu šestnástky. V 31. min to bol opäť Tomčák, ktorý chcel z otočky prekvapiť Novotu, ale jeho strela tesne minula bránku. V 41. min mohli skórovať Dunajskostredčania, ale Koejoe ani N´Kendo sa v pokutovom území nedokázali správne zorientovať.

V druhom polčase mali opäť navrch futbalisti Petržalky a konečne, po 240 minútach, dokázali v novej sezóne skórovať. V 61. min zahrával rohový kop Sedlák a Filip Kiss hlavou prekonal Novotu - 1:0. V 76. min mohol zvýšiť náskok "domácich" striedajúci Hodek, ale nemal presnú mušku. Zverenci trénera Hipp v závere kontrolovali svoj náskok, ale minútu pred koncom sa museli strachovať. Do veľkej príležitosti sa dostal Koejoe, no gólman Petržalky Jenčo dobre vybehol a zabránil vyrovnaniu.

Michal Hipp (tréner Petržalky): "Naša snaha po dvoch kolách konečne skórovať a naplno bodovať slávila úspech. Môžem povedať, že v tomto zápase rozhodlo väčšie srdiečko a bojovnosť. Stretli sa dve mužstvá, ktoré sa zatiaľ ešte budujú, čo sa odzrkadlilo aj na trávniku. Mrzí ma, že sme opäť prišli o dvoch zranených hráčov Tomčáka a Majtána."

Kurt Garger (tréner D. Stredy): "Po tom, ako zápas prebiehal, som sklamaný z výsledku. Gól sme dostali po štandardke, pri ktorej zle zareagovala obrana aj brankár. Dnes bolo vidieť, že niektorí moji zverenci majú ešte deficit, keďže doteraz hrávali druhú alebo tretiu ligu."

(sita)

Páčil sa vám článok?