MFK Petržalka v sobotu bodovala v Dubnici

20.7.2009
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti MFK Petržalka získali cez víkend prvý corgoňligový bod v novej sezóne, keď v 2. kole remízovali v Dubnici 0:0. Po dvoch kolách sú tak Petržalčania spolu s Trnavou predposlední.

MFK Dubnica nad Váhom - MFK Petržalka 0:0
ŽK: 19. Jánošík - 34. Hílek, 39. Burza, 90+ Konečný, rozhodovali: Sedlák - E. Weiss, Kubačka, 1180 divákov

Dubnica: Igaz - I. Obert, Jánošík, Nosek, M. Ondráš - Držík, T. Zápotoka, L. Zápotoka (86. Vavrík), Grendel, E. Ľupták (65. Šulek) - M. Filo ml. (60. Porázik)
Petržalka: Jenčo - Čikoš, Staško, R. Konečný, Burza (74. Johancsik) - Pavol Ďurica, F. Kiss, Hílek, P. Sedlák (90+ Maroši) - Majtán, Tomčák (66. Hodek)

Na rozmoknutom teréne obaja súperi rozohrali slušnú partiu. Oba tímy vstúpili do súťaže s pozmenenými zostavami, mnohí hráči sa ešte len spoznávajú. Najmä domáci ťažili zo spolupráce stredových hráčov L. Zápotoku, Grendela a Ľuptáka a hostia využívali streľbu z diaľky. Igaza nedokázal prekvapiť ani Tomčák v 30. minúte, kedy sa proti rozobranej domácej obrane ocitol v čistej šanci. O päť minút neskôr Ondrášova tvrdá strela ľavou nohou taktiež neohrozila hosťujúceho Jenča. Ľupták sa snažil zásobovať loptami hrotového útočníka domácich Fila, no ten proti pozornej obrane Petržalky v prvej polovici veľa možností nemal.

V druhej polovici sa striedalo tempo i réžia hry. Hostia postupne pridali na rýchlosti a ich hra získavala zreteľne navrch, no kombinácie sa končili neúspešným zakončením. Vyložené šance sa nepodarilo premeniť ani domácim, pričom ich mali hneď niekoľko. V 77. minúte najprv L. Zápotoka zblízka minul bránu a po ňom mohol prekonať Jenča Porázik a na dovŕšenie o minútu neskôr Grendel. V nadstavenom čase prihral Vavrík v poslednej akcii Grendelovi na hlavu, no lopta skončila len na bočnej sieti.

Ľubomír Nosický (tréner Dubnice): "Dobrá hra a zisk bodov boli našim cieľom. To prvé vyšlo, ale zvíťaziť sa nám nepodarilo. Škoda zahodených šancí v závere, trafiť presne bránu robilo našim hráčom problémy. Hráči sa chceli presadiť, no chýbala uvoľnenosť pri zakončení. Strata dvoch bodov na domácej pôde nás mrzí."

Michal Hipp (tréner Petržalky): "Zápas bol obojstranne na dobrej úrovni, pre diváka zaujímavý. Aktívny prístup priniesol množstvo šancí, už dávno sme toľkokrát nevystrelili na súpera za jeden polčas. V druhom dejstve sme po zranení Burzu museli zostavu preskupiť, mali sme aktivitu, ale domáci nás jednoduchými prienikmi dostávali často do úzkych. Ako sme mohli vyhrať, tak sme mohli aj prehrať a deľba bodov je tým pádom spravodlivá.

(sita)

Páčil sa vám článok?