Oživujú zašlú slávu skateparku

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Skatepark na Markovej ulici bol v roku 1998, keď vznikol, najväčší a najlepší na Slovensku, navštevovali ho stovky mladých ľudí, slúžil korčuliarom, skatebordistom aj bikrosárom, posledné roky však len chátral.

K životu ho opäť priviedlo občianske združenie Nová nádej Slovensko a do užívania verejnosti ho slávnostne odovzdali prvého apríla. Združenie reagovalo na iniciatívu mladých ľudí nielen z okolia, ale z celej Petržalky a využilo ponuku Nadácie Slovenského plynárenského priemyslu, ktorá poskytla potrebnú sumu 1,17 milióna korún. Tieto prostriedky sa využili najmä na obnovu zničených prekážok, rámp a dráh. Na záchrane skateparku sa podieľala aj Nadácia pre deti Slovenska - Hodina deťom, Saleziáni Don Bosca a Centrum komunitného rozvoja. Mestská časť sa na financovaní priamo nepodieľala, jej príspevkom je symbolický prenájom pozemku za jedinú korunu.

Skatepark bude fungovať ako verejné ihrisko s jasne stanovenými pravidlami. terénni pracovníci klubu Kaspian občianskeho združenia Nová nádej tam budú chodievať, zabezpečovať opravy, pripravovať programy či súťaže.

Páčil sa vám článok?