Deti o svoje ihrisko pod lesom neprídu

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Marcové zasadanie miestneho zastupiteľstva v Karlovej Vsi bolo pod starostlivým dohľadom občanov nielen pre vyhradené parkovanie, najviac občanov sa hlásilo do diskusie okolo detského ihriska na Sološníckej ulici.

O toto ihrisko veľkosti asi šesť a pol ára už dlhší čas aj činmi prejavuje záujem občianska iniciatíva Doktorov jarok a už za jeho záchranu zviedla aj svoj zápas. Niektorí podnikatelia totiž pokladali plochu za zbytočnú, zdala sa im skôr vhodným parkoviskom pre stavebné stroje, a aj v súčasnosti sa ešte ozývajú hlasy, vraj treba zamedziť hluk hrajúcich sa detí. Občania napriek tomu bojovali, a keď polícia neprijímala ich trestné oznámenia, dosiahli svoj cieľ sťažnosťou na prokuratúre.

Ihrisko je ideálnym miestom na šport a relax nielen mladých. Jednak je celkom na konci sídliska, teda vzdialené od hluku a ruchov exponovaných ulíc, jednak vďaka svojmu umiestneniu nadväzuje priamo na les. V mene rodičov sa preto za jeho zachovanie vyslovila aj zástupkyňa združenia vlastníkov bytov Jarmila Wimmerová.

Argument správcov ihriska i rodičov napokon poslancov presvedčili, aby sa priklonili k návrhu na zverenie ihriska do správy združenia Doktorov jarok. „Pre mestskú časť je dôležité, že sa zachová toto ihrisko už len pre samotný fakt, že poskytuje deťom z tejto okrajovej lokality primeraný priestor a nenecháva ich na ulici,“ hodnotí riešenie prednosta miestneho úradu Jozef Harvančík. „okrem toho nie je zanedbateľný pri súčasnom nedostatku financií ani fakt, že sa združenie rozhodlo o areál starať vlastnými silami a prevzalo zaň plnú zodpovednosť.“

Páčil sa vám článok?