Petržalka sa už rozišla s Artmediou

17.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

V rovnaký deň, ale v tieni Slovana, začala Petržalka svoju prípravu na nový ročník Corgoň ligy. Pod novým názvom MFK, ale so starým trénerom Michalom Hippom sa na prvom tréningu zúčastnilo 25 hráčov.

Medzi nimi chýbali už obranca Mamadou Bagayoko, ako aj útočník Jakub Sylvestr, ktorým sa skončilo hosťovanie a vrátili sa do Slovana Bratislava. „V príprave máme osem nových tvárí. Ide väčšinou o talentovaných hráčov z béčka a dorastu. Už počas prvého týždňa uvidíme, kto bude výkonnostne stačiť a kto nie. Určite uvažujeme ešte o dvoch-troch posilách," informoval generálny manažér Petržalčanov Petr Kašpar.

Klub vstúpi do najvyššej súťaže pod hlavičkou MFK Petržalka a bude úzko spolupracovať s Polygrafom VFA. „So starým názvom malo veľa ľudí problém, vrátane našich fanúšikov. Teraz sme otvorení všetkým, vrátane sponzorských subjektov, ktoré by nám chceli akýmkoľvek spôsobom pomôcť,“ vysvetlil P. Kašpar.

Petržalčania sa budú pripravovať väčšinou v domácich podmienkach v Prievoze, na prelome júna a júla chystajú niekoľkodňové výjazdy do Rakúska. Ich náplňou nebudú špeciálne tréningové jednotky, ale prípravné zápasy so zahraničnými súpermi. Medzi nimi rakúsky Mattersburg, ukrajinský Ľvov, ruský Rostov či český Olomouc. Domovským ihriskom MFK Petržalka by mali byť bratislavské Pasienky, ale v úvode sezóny to zrejme nebude platiť.

„Bude sa tam niečo prerábať a pokiaľ viem, uvažuje sa aj nad vyhrievaním plochy. Navyše 22. júna na ňom bude koncert, a to sú dôvody, pre ktoré zohráme prvé dva-tri domáce zápasy zrejme v Senci alebo niekde inde,“ skonštatoval P. Kašpar. Na margo ambícií MFK v novej sezóne stručne podotkol: „Budujeme mužstvo, ktoré by chcelo nadviazať na výkony a výsledky z jarnej časti.“

(mm, sita)

Páčil sa vám článok?