Na Budatínskej majú v lete otvoriť športový areál

16.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

V areáli Základnej školy na Budatínskej ulici v Petržalke by mali v lete otvoriť nový športový areál. Súčasťou bude aj nová futbalová plocha s umelou trávou, ktorá zároveň spĺňa všetky kritériá pre ligové súťaže, uviedol hovorca Petržalky Ľubomír Andrassy.

Športový areál je náhradou za dve petržalské futbalové ihriská. Jedno z nich zaniklo na Úderníckej ulici v súvislosti s výstavbou komplexu Vienna Gate, investor pritom plánuje pokračovať vo výstavbe polyfunkcie aj v druhej etape. Druhý prípad sa týka štadióna FC Artmedia, ktorý by sa mal pre plánovanú výstavbu polyfunkčného areálu pri Sade Janka Kráľa v budúcnosti búrať.

V areáli budú k dispozícii aj dva tenisové kurty, plocha pre volejbal a jedna univerzálna plocha. V súčasnosti je okrem futbalového ihriska hotová aj bežecká dráha a oplotenie areálu. Pred dokončením sú spomínané športové plochy a kurty.

Mestskú časť však v tejto súvislosti čaká ešte doriešenie niekoľkých záležitostí. Jednou z nich je dokončenie stavebných prác za takmer 166-tisíc € (päť miliónov korún). Podľa zmluvy o revitalizácii školského areálu, ktorá bola podpísaná minulý rok, sa malo preinvestovať takmer 664-tisíc € (20 mil. korún).

Podľa dohody mala mestská časť dostať na revitalizáciu areálu po takmer 332-tisíc € od FC Artmedia ako aj od investora komplexu Vienna Gate. Doteraz však samospráva dostala požadovanú sumu len od FC Artmedia, spoločnosť Vienna Gate 3 zaplatila len polovicu. Zvyšok by mala podľa Andrassyho zaplatiť po vydaní stavebného povolenia pre druhú etapu výstavby v okolí kúpaliska Matador, za súčasným komplexom.

"Starosta Milan Ftáčnik už rokoval so spoločnosťou, aby čo najskôr uhradila svoj záväzok," povedal Andrassy. Okrem toho však bude potrebné odviezť z areálu zeminu, ktorá sa tu nahromadila pri upravovaní jednotlivých plôch. Aj práve pre spomínanú zeminu nechce dodávateľ prác odovzdať futbalové ihrisko mestskej časti.

Zemina by totiž mohla znehodnotiť novú futbalovú plochu, samospráva by v takomto prípade nemala nárok na reklamáciu. Zeminu ponúkla mestská časť ešte začiatkom mesiaca stavebným firmám, doteraz sa však záujemca nenašiel. Keďže sa jej chce Petržalka čo najskôr zbaviť, zeminu odstráni na vlastné náklady. Otázka zeminy by sa podľa Andrassyho mohla vyriešiť do konca tohto týždňa. Do konca mesiaca by následne mohla byť podpísaná nájomná zmluva s prevádzkovateľom areálu, teda MŠK Iskra. Mestská časť bude totiž len vlastníkom areálu.

"Prioritne bude areál slúžiť žiakom základných škôl v rámci telesnej výchovy a rôznym športovým podujatiam, ktoré bude organizovať mestská časť. Areál však bude prístupný aj verejnosti," povedal Andrassy.

Samospráva tu v spolupráci s MŠK Iskra plánuje do budúcnosti vybudovať aj malý technicko-administratívny objekt, kde by mohli byť napríklad šatne, toalety či sprchy. Uvažuje sa tiež o malej tribúne.

(sita)

Páčil sa vám článok?