Petržalka vyhrala v Zlatých Moravciach

30.5.2009
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti FC Artmedia Petržalka uzavreli futbalovú sezónu víťazstvom v Zlatých Moravciach 3:0 a v konečnej tabuľke Corgoň ligy obsadili 6. miesto, keď mali horšie skóre ako piaty Ružomberok.

FC ViOn Zlaté Moravce - Artmedia Petržalka 0:3 (0:2)
Góly: 7. Urbánek, 13. Kóňa, 62. Sylvestr, ŽK: 44. Kuračka (Zlaté Moravce), rozhodovali: Valášek - Ružbarský, Chládek, 747 divákov

Zlaté Moravce: Bolek (51. Brezina) - Pavlenda, Klabal, Pavol Majerník, Chren - Kuračka, Náther, Lalák, Ondrejka (46. Bartoš), Candrák - Róbert Tomko
Artmedia: Kamenár - Čikoš (62. V. Horváth), Struhár, Saláta, Urbánek (75. R. Konečný) - Kóňa, Guédé, Czinege, Pavol Ďurica (46. P. Mráz) - Majtán, Sylvestr

V rozlúčke s Corgoň ligou v úvodnom dejstve ťahali domáci za kratší koniec povrazu. Už v 2. min sa v dobrej pozícii ocitol Majtán, ale Bolek si s jeho strelou poradil. Gólový účet stretnutia otvoril v 7. min utešenou strelou Urbánek po šikovnom rozohratí štandardnej situácie Czinegem. V 13. min predviedla Artmedia ukážkovú akciu po osi Majtán - Sylvestr s gólovou koncovkou Kóňu do prázdnej bránky. V 42. min rozohral rohový kop Kuračka, najvyššie vyskočil Klabal, ale jeho hlavičke chýbali centimetre.

Po zmene strán začali aktívnejšie domáci. V 49. min Kuračkovu gólovú strelu v poslednej chvíli na rohový kop odvrátil Saláta. Vzápätí z hranice šestnástky napriahol Bartoš, ale jeho projektil minul cieľ. Tretí klinec do domácej rakvy zatĺkol v 62. min Sylvestr po prieniku Guédého. V záverečných minútach sa domáci pokúšali aspoň o čestný úspech, ale ich streleckú nemohúcnosť postupne prezentovali Bartoš, Candrák i Tomko. Víťazstvo rozdielom triedy si za predvedenú hru hráči Artmedie absolútne zaslúžili.

Štefan Horný (tréner Z. Moraviec): "Víťazstvo Artmedie je absolútne zaslúžené. O osude stretnutia rozhodol jeho úvod. Spravili sme zbytočne chyby, za ktoré sme boli potrestaní. Chýbalo nám aj športové šťastie, nedali sme kontaktný gól, naopak súper vsietil tretí."

Michal Hipp (tréner Artmedie): "Do stretnutia sme vstúpili aktívne, dali sme góly. Súper sa potom snažil dostať späť do zápasu čo sa mu však nepodarilo."

(sita)

Páčil sa vám článok?