Artmedia jarný cieľ splnila, finále pohára je navyše

12.5.2009
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti FC Artmedia Bratislava v piatich majstrovských zápasoch v jarnej časti Corgoň ligy splnili v podstate to, čo sa im na jeseň nepodarilo vyriešiť ani za 18 kôl.

Zverenci hlavného trénera Michala Hippa zásluhou raketového nástupu a tiež unikátnej nepriestrelnosti brankára Ľuboša Kamenára (loptu do siete Artmedie nepustil dlhých 610 min, pozn. SITA) sa veľmi rýchlo odpútali od nebezpečnej zóny zostupu a bezpečne sa usadili v hornej polovici tabuľky najvyššej slovenskej súťaže.

"Som rád, že v priebehu piatich zápasov jari sme splnili výkonnostný cieľ, s ktorým sme do odvetnej časti sezóny 2008/2009 nastupovali," povedal Michal Hipp pred stredajším stretnutím 29. kola Corgoň ligy s MFK Ružomberok v Liptove. "Samozrejme, že teraz by sme už mohli oddychovať, lebo máme nahrané, ale to nie je náš štýl práce. My ideme bez prestávky ďalej. V tabuľke by sme už nejako extra dolu nemali klesať, preto sa zameriame na postup hore. V slovenskej lige sa každé miesto bližšie k čelu tabuľky počíta," pokračoval Hipp, ktorého najviac potešil postup do finále Slovenského pohára 2008/2009. Jeho zverenci lepšie zvládli semifinálovú konfrontáciu s hráčmi ružomberského trénera Michala Bílka.

"Ja som v každom zápase dával priestor prakticky všetkým futbalistom, ktorých mám v kádri. Platilo to pred prvým semifinálovým zápasom - a platilo to aj pred odvetou," vrátil sa úspešný kormidelník Artmedie k nedávnym semifinálovým duelom SP (3:1 v Ružomberku, 1:1 v Bratislave). "Aj teraz už mám základnú zostavu premyslenú, len ešte neviem, či mi ju trochu neskoriguje aktuálny zdravotný stav. Viem, ktorí hráči dostanú šancu od začiatku zápasu a mám predstavu, ktorých budem striedať," zdôraznil Michal Hipp uprostred typického anglického týždňa.

"V sobotu 9. mája sme hrali ligu s Košičanmi, v stredu ideme do Ružomberka, v sobotu do Banskej Bystrice a v stredu 20. júna nás čaká na ihrisku NTC SFZ v Senci finále Slovenského pohára s MFK Košice. Ďalšiu sobotu budeme hrať v Dubnici. V závere súťaže privítame doma Dunajskú Stredu a ideme ešte do Zlatých Moraviec. A to všetko presne za tri týždne. Takže ten záber pre celé mužstvo bude veľmi veľký. Preto šancu hrať dostanú všetci zdraví hráči," prezradil niečo z taktických zámerov odchovanec nitrianskeho futbalu v službách úradujúceho majstra SR a asistent hlavného trénera A-tímu SR Vladimíra Weissa.

"O tom, že v Corgoň lige by sme chceli ísť čo najvyššie, sme už hovorili. To isté však patrí aj o Slovenskom pohári, keď sme sa v ňom dostali až tak ďaleko. Sme vo finále tejto súťaže, tak prečo v ňom neuspieť? Majstrovský titul už neobhájime, tak sa do pohárovej Európy pokúsime dostať cez triumf v národnej pohárovej súťaži," neskrýval odhodlanie 46-ročný kormidelník petržalskej Artmedie Michal Hipp.

(sita)

Páčil sa vám článok?