Artmedia doma zdolala v Corgoň lige Košice

9.5.2009
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti FC Artmedia Petržalka v 28. kole Corgoň ligy zdolali doma Košice 3:2 a pred finále Slovenského pohára naznačili, že môžu pomýšľať na pohárovú trofej. V tabuľke Petržalčania znížili náskok na štvrté Košice na tri body.

Artmedia Petržalka - MFK Košice 3:2 (2:2)
Góly: 6. Saláta, 11. R. Konečný, 73. Czinege - 9. a 25. Škutka, ŽK: 77. Bagayoko - 59. R. Cicman, rozhodovali: P. Hrčka - D. Hrčka, Petríček, 423 divákov

Artmedia: Kamenár - Bagayoko, Struhár, Burák, R. Konečný (54. Guédé) - Saláta - V. Horváth (83. T. Kóňa), Czinege, Patrik Mráz - Majtán, Sylvestr (62. Caihame)
Košice: Putnocký - Kišš, Bašista, R. Cicman, Juhar - Viazanko (62. Serečin), N. Matič (72. Kolbas), K. Kuzma (68. Hovančík), Dobias - Škutka, J. Novák

Nezvyčajný úvod malo stretnutie 28. kola medzi Artmediou a Košicami, keď už v 11. min bol stav duelu 2:1 v prospech domácich. Najskôr v 6. min Saláta pohotovo otvoril skóre, o tri minúty neskôr prvý rohový kop hostí priniesol vyrovnanie, keď Kuzmov center poslal Škutka hlavou do siete Artmedie. O ďalšie dve minúty sa tešili domáci, lebo po priamom kope Patrika Mráza poslal loptu za chrbát Putnockého Roman Konečný. V 15. minúte chytil Kamenár pri šanci Viazanka čistý gól hosťujúceho mužstva. V 20 minúte Saláta z 11 m tesne prekopol bránku Košíc. O chvíľu hosťujúci Novák bombou z 30 m vyskúšal pozornosť Kamenára, domáci brankár jeho delovku iba s námahou vyrazil. Vzápätí vyhral priebojný Novák súboj s obrancom Konečným a Škutka jeho polovysokú prihrávku usmernil do Kamenárovej siete. Po pol hodine hry hosťujúci Kišš v poslednej chvíli zachránil pred Majtánom, ktorého do šance poslal dlhým odkopom Konečný. V závere prvého polčasu Patrik Mráz ešte dvakrát pohrozil z priameho kopu, no bránku hostí netrafil.

Po zmene strán prvú šancu domácich zmaril pozorný Putnocký, ktorý chytil na bránkovej čiare technický lob Majtána. Po tejto šanci na štvrťhodinu prevzali iniciatívu hostia z Košíc, ktorí sa mohli v 50. min ujať vedenia. No úplne voľný Novák netrafil poloprázdnu bránku Artmedie. Dvadsať minút pred koncom Saláta vykopol prudkú strelu Nováka na rohový kop. Krátko na to kapitán domácich Czinege krížnou strelou prekvapil brankára Košíc a vsietil víťazný gól. Košice mohli vyrovnať päť minút pred koncom stretnutia, keď si úplne voľný Škutka ideálne spracoval polovysokú prihrávku, no jeho strele bez prípravy už chýbala razancia. Domáci brankár Kamenár ju bez problémov chytil.

Michal Hipp (tréner Artmedie Petržalka): "Osud, respektíve termínová listina chceli, že sme odohrali generálku na finále Slovenského pohára. Hráčov som upozorňoval, že Košice sú najmä na pôde súpera veľmi silným súperom, že majú svoju kvalitu. Podľa mňa patria k elite slovenskej ligy. Videl som ich na Slovane aj v Ružomberku a hrali veľmi pekný futbal. Za výkon a najmä štyri góly, ktoré obe mužstvá dosiahli v prvom polčase, musím povedať, že to bol zaujímavý futbal. Súhlasím s trénerom Kozákom, že v druhom polčase boli lepším mužstvom, ale ja som už počas prestávky upozornil hráčov, že toto stretnutie sa skončí rozdielom jedného gólu. Ktoré z mužstiev ho dosiahne, to zvíťazí. Som rád, že sme boli šťastnejší, a že sa nám to podarilo."

Ján Kozák st. (tréner Košíc): "Myslím si, že v tomto počasí diváci videli zaujímavé stretnutie, v ktorom padlo niekoľko krásnych gólov. Hra bola vyrovnaná. Domáci hrozili najmä zo štandardných situácií, o ktorých sme vedeli, že ich majú dobre nacvičené. V druhom polčase sme boli lepším mužstvom, najmä v poslednej 20-minútovke, no túto prevahu sme nedokázali premeniť na víťazný gól. Myslím si, že sme hrali veľmi dobre a v tomto stretnutí sme si zaslúžili vyhrať, no nepodarilo sa nám to. Som presvedčený, že v tomto stretnutí prehralo lepšie mužstvo."

(sita)

Páčil sa vám článok?