Na Rosničke pribudne nová šmykľavka

1.5.2009
0
Páčil sa vám článok?

Nová sezóna kúpalísk, ktoré sú v správe mestskej organizácie STaRZ, prinesie novinky najmä v Dúbravke a v Rači. Letná sezóna sa oficiálne začne 1. júna 2009, STaRZ nevylučuje otvorenie kúpalísk aj o týždeň skôr.

Novinky sa týkajú kúpaliska Rosnička v Dúbravke, kde pribudne nová trojdráhová šmykľavka so samostatným tzv. dojazdovým bazénom. Šmykľavka by mala byť hotová a sprístupnená 1. júna, náklady na jej výstavbu boli viac ako 400-tisíc eur. Druhou novinkou je pripravované odovzdanie vynovených bazénov v Rači. Ide o kúpaliská v Knižkovej doline a v Krasňanoch. Staré betónové bazény tam dostanú nový dizajn a tzv. „brodítka", v prvom prípade pribudne aj detský bazén.

Náklady v Knižkovej doline sú asi 133-tisíc eur a v Krasňanoch približne 100-tisíc eur. Na kúpalisku v Lamači dokončuje STaRZ celoročné občerstvovacie zariadenie. Počas sezóny bude z vnútornej strany slúžiť pre návštevníkov kúpaliska, po dokončení bude prevádzka prístupná pre širokú verejnosť počas celého roku. Na celoročne otvorených Zlatých pieskoch budú od 15. mája k dispozícii občerstvovacie stánky.

Správa telovýchovných a rekreačných zariadení by chcela spustiť letnú sezónu posledný májový víkend. V polovici mája by už mala mať organizácia potrebné povolenia od hygienika na prevádzku kúpalísk. Ceny za vstupné na kúpaliská by sa nemali meniť. Výnimkou bude Rosnička a kúpaliská v Rači. Podľa mestskej organizácie však pôjde len o mierne zvýšenie cien. Kúpaliská poskytnú rovnako ako po iné roky zľavy pre deti od 3 do 15 rokov, rovnako pre študentov od 15 do 25 rokov. STaRZ spravuje šesť letných kúpalísk a areál Zlaté piesky.

(rob)

Páčil sa vám článok?