Artmedia hrala doma s Trnavou bez gólov

25.4.2009
0
Páčil sa vám článok?

Jarná séria futbalistov FC Artmedia Petržalka bez prehry pokračuje. V 26. kole Corgoň ligy Petržalčania doma hrali s Trnavou bez gólov aj napriek tomu, že od 28. minúty hrali Trnavčania iba desiati.

Artmedia Petržalka - Spartak Trnava 0:0
ČK: 28. Gueye (Trnava), rozhodovali: Vlk - Sluk, E. Weiss, 1475 divákov

Artmedia: Kamenár - Čikoš, Struhár, Burák, R. Konečný - V. Horváth (60. T. Kóňa), Czinege, Saláta, Patrik Mráz - Majtán (66. Caihame), Sylvestr
Trnava: M. Hrdina - Lukáš Došek, Gueye, Doležaj, Ľ. Hanzel - Devátý, Procházka, Kopúnek, Jelenkovič (81. Peter Ďuriš), M. Hruška (87. M. Husár) - Kožuch (75. Franca)

V šlágri 26. kola Corgoň ligy Artmedia - Trnava sa do prvej šance dostal v 7. min Sylvestr, ale jeho slabá strela Hrdinovu bránku neohrozila. O päť minút neskôr pohyblivý Devátý v pokutovom území Artmedie netrafil dobre loptu. Po dvadsiatich minútach vyrovnanej hry opäť pohrozil Sylvestr, ale jeho tvrdá strela zo 16 metrov tesne minula bránku hostí. Práve v 20. min sa blysol aj domáci Kamenár, ktorý päsťami vyboxoval strelu Procházku. Toho do vyloženej šance poslal presnou prihrávkou Devátý. Dôležitý okamih duelu prišiel v 28. min, keď hosťujúci obranca Gueye videl za svoj zákrok červenú kartu. Z následného priameho kopu domáci Mráz trafil ľavú žrď trnavskej bránky. V 45. min hosťujúci Hrdina obetavým zákrokom pred dvojicou Majtán - Sylvestr zachránil svoj tím pred pohromou.

Po zmene strán tempo hry opadlo. Trnava sa s desiatimi hráčmi zamerala predovšetkým na obranu, čo Artmedii robilo celých 45 minút veľké problémy. V 52. min obranca Trnavy Hanzel čisto zastavil prienik Čikoša, o šesť minút neskôr domáci Mráz z 13 metrov vysoko prestrelil bránku Trnavy. Na druhej strane Burák v poslednej chvíli hlavou zachránil pred nabiehajúcim Kožuchom. V 70. min Kamenár iba na dvakrát "hasil" pred aktívnym Kožuchom, keď mu pri prvom zákroku vypadla lopta z rúk. V záverečných 15 minútach hráči Artmedie spálili niekoľko vyložených šancí, najväčšiu z nich Saláta v 85. min, keď jeho prízemnú strelu Hrdina kryl. Brankár Trnavy sa vyznamenal aj v poslednej minúte stretnutia, keď na rohový kop odvrátil technickú strelu Caihameho. Aj preto sa stretnutie skončilo bezgólovou remízou.

Michal Hipp (tréner Artmedie): "Je pravdou, že sme v tomto stretnutí chceli podať kvalitný výkon. Pravdou je aj to, že sme ho chceli aj vyhrať. Mali sme k tomu niekoľko príležitostí, no pred týmto stretnutím sme mali málo času na predzápasovú prípravu, lebo sme účinkovali v Slovenskom pohári. Napriek tomu sme sa pripravovali v trojdňovom cykle a chceli prejsť cez trnavskú prekážku. Paradoxom je, že stretnutie ovplyvnilo vylúčenie trnavského hráča už v prvej polhodine, hostia sa viac zamerali na defenzívu, s ktorou sme si nevedeli rady. Šance sme v stretnutí mali, no chýbala nám predfinálová prihrávka, ktorá by viedla k úspechu. Tri štvrtiny zápasu sme mali územnú prevahu, no nič sme z nej nevyťažili, takže sme v tomto stretnutí prišli o dva body."

Karol Pecze (tréner Trnavy): "Vedeli sme, že ideme hrať s úspešným mužstvom jari, a preto sme sa pripravili na spôsob hry, ktorý by nám mohol pri troške šťastia priniesť body. Hoci sme mali niekoľko možností v tomto stretnutí streliť gól, nepodarilo sa nám to a všetky naše zámery nám nabúralo vylúčenie nášho hráča už v 28. minúte. Tento okamih ovplyvnil aj naše ofenzívne snaženie po prestávke, kedy sme chceli využiť najmä rýchle protiútoky. Vytvorené šance sme však nepremenili a stretnutie sa skončilo bez gólov. Žiaľ, všetky naše zámery, pokiaľ ide o toto stretnutie, nabúralo už v zárodkoch vylúčenie Gueyeho."

(sita)

Páčil sa vám článok?