Artmedia doma s Ružomberkom remizovala

29.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

V poslednom jesennom kole Corgoň ligy futbalisti petržalskej Artmedie na "domácom" trávniku v Senci remizovali s Ružomberkom 2:2, keď bod pre Petržalčanov zachraňoval v závere dvoma gólmi Tomáš Oravec.

Dvadsať minút mali na trávniku v Senci územnú prevahu "domáci" Petržalčania, ale nedokázali sa gólovo presadiť. A keď sa v 33. min dobre zorientoval vo vnútri šestnástky hosťujúci Sivčevič, Kamenár nemal šancu - 0:1. Po dosiahnutom vedúcom góle mali následne viac z hry Ružomberčania, no Peter Maslo ani Siva nemierili presne.

Aj druhý polčas začali futbalisti Artmedie aktívnejšie. Guédé vypálil na bránku, ale lopta skončila vedľa ľavej žrde. V 53. min Czinege ohrozil bránku hostí, ale Hajdúch bol pozorný. Na druhej strane v 65. min Božok zahral rohový kop a nikým nekrytý Palát prekonal bezmocného Kamenára - 0:2. Petržalčanom sa poradilo znížiť v 80. min, keď Oravec s prehľadom premenil pokutový kop - 1:2. Hráči Artmedie sa veľmi snažili vyrovnať, čo sa im v závere aj podarilo. V 88. min sa k odrazenej lopte dostal Oravec a svojím druhým gólom zabezpečil úradujúcemu majstrovi proti Ružomberku aspoň jeden bod.

Artmedia Petržalka - MFK Ružomberok 2:2 (0:1)
hralo sa v NTC SFZ v Senci
Góly: 80. a 88. T. Oravec (prvý z pok. kopu) - 33. Sivčevič, 65. Palát, ŽK: 23. Velický - 21. Siva, 62. Peter Majerník, 69. Lačný, rozhodovali: Straka - D. Hrčka, Košecký, 285 divákov

Artmedia: Kamenár - Velický, Saláta, Dosoudil, Burák (72. Patrik Mráz) - Pavol Ďurica, Guédé, Czinege, Pedro Anderson (66. Cléber Nascimento) - T. Oravec, Piroska (86. Pavol Farkaš)

Ružomberok: Hajdúch - Siva, J. Maslo, Peter Majerník, Palát - Božok, P. Maslo, Kucka, Zošák - Sivčevič (88. Kukoľ), Lačný (71. J. Mašek)

Michal Hipp (tréner Artmedie): "Celý týždeň sme sa pripravovali na dnešné stretnutie. Vedeli sme totiž, že Ružomberok nebude ľahký súper. Narýchlo som však musel zmeniť zostavu, keď nám ochorel Ján Kozák. Moji zverenci boli v úvode stretnutia aktívnejší, ale po dvoch inkasovaných góloch môžem povedať, že sa teším aj zo zisku jedného bodu."

Michal Bílek (tréner Ružomberka): "Bol to dobrý zápas. Využili sme vyložené šance, škoda len, že sme neustrážili náš dvojgólový náskok."

(sita)

Páčil sa vám článok?